Dermatoloog voor honden

Krabt of bijt jouw hond zichzelf vaak? Of heeft je huisdier pijnlijke en stinkende oren? Onze dierenartsen behandelen regelmatig honden met huidproblemen. We zoeken naar de oorzaak van de klachten, nemen monsters af en adviseren je over de behandeling. In enkele gevallen is het nodig om specialistische zorg te vragen. Op dat moment sturen we je door naar een dermatoloog in Brabant.

honden dermatoloog

Wat kan onze dierenarts met huidklachten?

Onze dierenartsen behandelen veel dieren met huidziektes. Daaronder vallen problemen met de vacht, oren en anaalklieren. Heel vaak blijken de huidklachten bij honden veroorzaakt te worden door een allergie zoals voedselallergie en atopie. Om de huidklachten te onderzoeken wordt er vaak gebruik gemaakt van microscopisch onderzoek. De dierenarts zal de huidklachten van jouw hond in een aantal stappen uitwerken.

Veel huidklachten zijn niet in korte tijd verdwenen. Oorproblemen komen veelal regelmatig terug, ondanks een juiste behandeling. Jeuk kan zich seizoensgewijs openbaren, in het voorjaar of juist in de herfst. Door de oorzaak te achterhalen kun je in ieder geval inspelen op de huidklachten van je hond.

Zijn de huidklachten te complex dan kan het zijn dat we je doorsturen naar een dermatoloog. Op dit moment is er geen dermatoloog in Eindhoven.

Huidklachten bij honden

Huidklachten bij honden levert vaak veel last op in de vorm van jeuk of pijn. Jeuk bij honden als gevolg van huidproblemen kan echter verschillende oorzaken hebben. Hierbij kun je denken aan allergieën voor voeding, vlooien of stoffen om het dier heen, zoals bij de atopie. De huid kan hierdoor ontsteken met bacteriën en schimmels. Onze dermatoloog kan jouw hond zorgvuldig onderzoeken, zodat de huidklachten op de juiste manier worden behandeld.

dermatoloog hond
dermatoloog hond

Wat zijn de kosten van een huidonderzoek?

Voor een bezoek aan de dierenarts betaal je in eerste instantie het consult. Mochten er meer onderzoeken moeten worden gedaan dan worden de kosten hiervan met je besproken. Datzelfde geldt voor de behandeling ervan. Bekijk hier de tarieven van dierenziekenhuis Eindhoven in Brabant.

Wanneer jouw hond huidklachten zoals jeuk of kaalheid heeft, is het fijn om te weten wat je kunt verwachten aan onderzoek, behandeling en de daarmee gepaard gaande kosten. Bij Dierenziekenhuis Eindhoven werken we transparant, maar toch is het vooraf niet altijd te zeggen wat de exacte kosten zijn van een huidonderzoek. Daarvoor verschillen de huidklachten te veel van elkaar. Tijdens ieder consult nemen we uitgebreid de tijd om al je vragen te beantwoorden. Ook zal onze dierenarts je advies geven over hoe je de huidklachten van je hond in de toekomst kunt voorkomen of beperken.

Naast het onderzoek van huidklachten zoals jeuk en allergieën, kun je bij onze dierenpraktijk in Eindhoven ook terecht voor röntgenfoto’s, endoscopische sterilisatie, gebitsbehandelingen, bloedonderzoeken, urineonderzoeken, echo’s, chippen, vaccineren van je hond, vaccineren van je kat, vaccineren van je konijn en meer.

 

Heb je vragen over jeuk en huidproblemen en wil je een persoonlijk gesprek met onze dierenarts over de huidklachten van jouw hond? Of wil je jouw huisdier direct laten behandelen? Neem dan gerust contact met ons op of maak een afspraak.