Honden dermatoloog

Krabt of bijt jouw hond zichzelf vaak? Of heeft je huisdier pijnlijke en stinkende oren? Dan is er een grote kans dat jouw hond huidproblemen heeft. Wanneer je hond last heeft van huidproblemen, kun je hem bij een dermatoloog van onze dierenpraktijk in Eindhoven brengen.

honden dermatoloog

Wat doet onze dermatoloog

Een dermatoloog onderzoekt en behandelt dieren met huidziektes. Daaronder vallen problemen met de vacht, nagels en de oren. Een van onze dermatologen, Stijn Peters is een expert in (chronische) huidklachten bij honden, zoals voedselallergie, atopie en onverklaarbare kaalheid. Om de huidklachten te onderzoeken, zal er gebruik gemaakt worden van microscopisch onderzoek. Een dermatoloog zal de huidklachten van jouw hond in een aantal stappen uitwerken.

Huidklachten bij honden

Huidklachten bij honden levert vaak veel last op in de vorm van jeuk of pijn. Jeuk bij honden als gevolg van huidproblemen kan echter verschillende oorzaken hebben. Hierbij kun je denken aan allergieën voor voeding, vlooien of stoffen om het dier heen, zoals bij de atopie. De huid kan hierdoor ontsteken met bacteriën en schimmels. Onze dermatoloog kan jouw hond zorgvuldig onderzoeken, zodat de huidklachten op de juiste manier worden behandeld.

dermatoloog hond
dermatoloog hond

Kosten dermatoloog bij huisdieren

Wanneer jouw hond een dermatoloog nodig heeft, is het fijn om te weten wat voor kosten je kunt verwachten. Bij Dierenziekenhuis Eindhoven werken we transparant. Daarom kun je in alle rust kijken naar een overzicht van onze tarieven. Tijdens ieder consult nemen we uitgebreid de tijd om je vragen te beantwoorden. Ook zullen we je advies geven over hoe je de huidklachten in de toekomst kunt voorkomen. Mocht je dier op enig moment moeten worden opgenomen, dan biedt onze dierenkliniek zelfs de mogelijkheid om jouw hond via een webcam te volgen. Zo kun je over de schouders van de dierenarts meekijken en precies zien wat er gebeurt.

Naast een huidklachten onderzoek, kun je bij onze dierenpraktijk in Eindhoven ook terecht voor röntgenfoto’s, endoscopische sterilisatie, gebitsbehandelingen, bloedonderzoeken, urineonderzoeken, echo’s, chippen, vaccineren van je hond, vaccineren van je kat, vaccineren van je konijn en meer.

 

Heb je vragen over jeuk en huidproblemen en wil je een persoonlijk gesprek met onze dermatoloog over jouw hond? Of wil je jouw huisdier direct laten behandelen? Neem dan gerust contact met ons op of maak een afspraak.