Dierenarts Oirschot

Wanneer er iets mis is met je huisdier en je bent woonachtig in Oirschot, dan wil je natuurlijk een betrouwbare dierenarts in Oirschot of omgeving. Bij Dierenziekenhuis Eindhoven ben je aan het goede adres. Bij onze kliniek begrijpen we hoe belangrijk je huisdieren voor je zijn en we zijn toegewijd aan het bieden van de best mogelijke zorg en behandeling voor je geliefde dieren. Onze kliniek is uitgerust met de nieuwste technologie en onze deskundige dierenartsen hebben jarenlange ervaring in de behandeling van alle soorten dieren. Wij behandelen namelijk katten, honden, konijnen, cavia’s, maar bijvoorbeeld ook wat minder gangbare gezelschapsdieren zoals kippen, skinks en skunks en reptielen zoals slangen, schildpadden en leguanen. In de handen van onze dierenartsen in Oirschot is je huisdier binnen de kortste keren weer fit en gezond. Een gezond huisdier is een blij huisdier en een blij huisdier maakt een blij baasje.

De voordelen van een dierenarts in Oirschot

Als je al langere tijd een huisdier hebt, dan weet je wel de standaard aandoeningen en kwaaltjes wel bij je huisdier te herkennen. Toch is de professionele zorg van een dierenarts vaak nodig om je trouwe huisdier geen onnodige overlast of zelfs pijn te laten lijden. Het inschakelen van een dierenarts heeft een aantal grote voordelen:

  • Dierenartsen zijn opgeleid om de gezondheid en ziekten van dieren te begrijpen en te behandelen. Ze kunnen je huisdier onderzoeken, een diagnose stellen en een behandeling voorstellen om de gezondheid te verbeteren.
  • Dierenartsen kunnen je helpen om ziekten bij je huisdier te voorkomen door middel van vaccinaties, gezondheidsonderzoeken en andere preventieve zorg.
  • Dierenartsen kunnen je adviseren over de juiste voeding, verzorging en training van je huisdier.
  • Dierenartsen kunnen ook helpen bij gedragsproblemen en andere problemen die je huisdier kan hebben.
  • Als je huisdier plotseling heel erg ziek wordt of gewond raakt, kun je bij de dierenarts terecht voor spoedeisende zorg.
  • Dierenartsen kunnen verschillende diagnostische tests uitvoeren om de gezondheid van je huisdier te beoordelen. Dit kan variëren van bloedonderzoeken en urinetests tot röntgenfoto’s en echografie.

Sommige kwalen kun je immers als baasje niet direct zien, dus is het te allen tijde raadzaam een dierenarts in te schakelen, wanneer je huisdier abnormaal gedrag vertoont.

Dierenarts Oirschot
Dierenarts Oirschot verzorgt konijnen ook

Een zorgverzekering voor je huisdier

De specialisten van onze kliniek zijn een groot voorstander van de zorgverzekering voor huisdieren. Je kunt een dierenverzekering afsluiten voor allerlei soorten gezelschapsdieren, bijvoorbeeld honden, katten, papegaaien en konijnen. Hierdoor maak je goede zorg voor je huisdier bereikbaar en betaalbaar. Tegen een maandelijks bedrag verzeker jij je dier tegen vrijwel elk ongemak. De grootste aanbieders van dierenverzekeringen zijn Reaal Dier & Zorg en Petplan. Kijk altijd goed naar welke soort behandelingen de verzekeraar vergoedt, voordat je de verzekering afsluit. Niet iedere verzekeraar vergoedt bijvoorbeeld alle zorg omtrent gewrichtsklachten. Reaal Dier&Zorg is een van de aanbieders die dit wel doet. Daarnaast is het handig om je verzekering geheel naar eigen wens aan te passen door zelf het vergoedingspercentage, eigen risico en aanvullende pakketten te kiezen. Lees middels deze link meer over de dierenverzekering van Reaal.

Wanneer naar een dierenkliniek in Oirschot gaan?

Een dierenarts in Oirschot en omgeving helpt je huisdieren niet alleen bij klachten en ziektes. Je kunt ook naar een dierenkliniek gaan voor een jaarlijkse controle ter preventie van eventuele gezondheidsproblemen. Wanneer je huisdier gedragsproblemen vertoont, kan een dierenarts je helpen om de oorzaak te achterhalen en een plan op te stellen om het gedrag te verbeteren. Dierenartsen verrichten ook gezondheidsonderzoeken, zoals CT-scans voor huisdieren, en voeren vaccinaties uit. Als laatste kun je altijd bij een dierenarts in Oirschot en omstreken terecht voor vragen. Of dit nu gaat over de verzorging van een huisdier of bij problemen, een dierenarts helpt jou en je huisdier graag verder.

Kosten dierenarts Oirschot

In Dierenziekenhuis Eindhoven kun je de kosten van onze diensten in een aantal handige schema’s raadplegen. Zo weet je in een oogopslag wat een bezoek aan een dierenarts in Oirschot en omstreken je zal kosten. De consulten zijn opgesteld op basis van de dienstverlening die wij moeten verrichten en het tijdstip, waarop je ons nodig hebt. Zo zijn consulten in het weekend en op feestdagen duurder dan doordeweekse consulten. Bovendien zijn specialistische dieren ook duurder dan bijvoorbeeld een hond of kat. Bekijk onze hele actuele prijslijst via deze link.

Dierenarts Oirschot
Dierenarts Oirschot

Waarom Dierenziekenhuis Eindhoven?

We begrijpen dat een bezoek aan de dierenkliniek stressvol kan zijn voor zowel jou als je huisdier. Daarom streven we ernaar om een rustige en ontspannen omgeving te bieden, waar jij en je huisdier je op jullie gemak voelen. We hebben een team van vriendelijke en professionele medewerkers die jou en je huisdier verwelkomen en je helpen bij elke stap van het proces. We weten dat je huisdieren een belangrijk deel van je leven zijn en we zijn er trots op om een bijdrage te leveren aan hun welzijn. We kunnen je helpen bij zaken als: vaccinaties, orthopedie, echografie, tandheelkunde, chirurgie, endoscopie, dermatologie, interne geneeskunde, radiologie en oogheelkunde.

Wil je meer informatie over alles wat we doen? Lees het rustig na op deze pagina. Ook kun je bij ons een Wafpas aanschaffen en opwaarderen. Lees meer over de Wafpas op deze pagina en vraag hem vandaag nog aan voor kortingen op je consult. We streven er in ieder geval altijd naar om de best mogelijke zorg te bieden en we hopen je binnenkort te mogen verwelkomen in onze dierenkliniek. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken voor je huisdier.

De bereikbaarheid van onze dierenkliniek

Je kunt onze dierenkliniek al binnen twintig minuten met de auto bereiken. Oirschot ligt namelijk maar 17 kilometer van Eindhoven vandaan, dus je bent zo op de snelweg. Eenmaal bij onze kliniek aangekomen, kun je je auto veilig en gratis parkeren in de beveiligde en overdekte parkeergarage van het kantoorgebouw De Obelisk aan het Marconiplein. De ingang van de parkeergarage bevindt zich aan de Edisonstraat, slechts een klein stukje achter onze praktijk. Bekijk ook de foto’s voor meer informatie over de rijroute.

Dierenarts Oirschot
Dierenarts Oirschot