Endoscopisch steriliseren

Endoscopisch steriliseren is een vorm van opereren die veel mensen aanspreekt. Het is een veiligere en minder pijnlijke manier om je huisdier te laten steriliseren. Vooral bij grotere dieren, zoals een hond, is dit een vorm van opereren waar vaker voor wordt gekozen. Jouw huisdier kan na deze operatie beter herstellen en sneller weer mee terug naar huis. Wil je jouw huisdier endoscopisch laten steriliseren, neem dan contact op met Dierenziekenhuis Eindhoven of maak gelijk een afspraak.

endoscopisch steriliseren

Wat is endoscopisch steriliseren?

Bij endoscopisch steriliseren maakt een dierenarts geen gebruik van zijn handen, maar alleen van instrumenten. Er worden drie openingen van ongeveer één cm gemaakt. Via deze openingen kan er een camera en instrumenten in het lichaam van het dier. Naast de operatietafel staat een uitvergroot scherm waar het beeld van de camera op wordt weergegeven. Deze vorm van opereren wordt ook wel een kijkoperatie genoemd. Het is een flinke verbetering ten opzichte van een niet-endoscopische sterilisatie waar de buik van de hond opengemaakt wordt over meerdere centimeters.

Sterilisatie laten uitvoeren door een dierenarts

Heeft je hond of kat afwijkingen aan bepaalde holtes waar een dierenarts niet goed bij kan? Dan is het een verstandige keuze om een endoscopische sterilisatie te laten verrichten. Bij Dierenziekenhuis Eindhoven kan onze gekwalificeerde dierenarts Bernard Valkenburg een endoscopische sterilisatie bij je huisdier uitvoeren. Hij is medeoprichter van Dierenziekenhuis Eindhoven en gespecialiseerd in het verrichten van endoscopieën.

endoscopisch steriliseren
endoscopisch steriliseren

Voordelen van endoscopisch steriliseren

Er zijn veel voordelen aan het laten uitvoeren van een endoscopische sterilisatie bij een huisdier. Denk aan veel minder pijn voor jouw huisdier na de operatie. Dit komt omdat er geen sprake is van een grote wond, maar drie kleine wondjes die veel sneller kunnen genezen. Door het sneller genezen van de wondjes is de kans op infectie veel kleiner. Endoscopisch steriliseren is veiliger. Er is een beter zicht op waar in het lichaam er gewerkt moet worden. Met een camera kan een dierenarts overal in het lichaam kijken, dus ook bij plaatsen die onzichtbaar zijn bij een niet-endoscopische sterilisatie.

Persoonlijke aandacht voor jouw huisdier

Wanneer je huisdier de persoonlijke aandacht krijgt die hij nodig heeft, ben jij als huisdiereigenaar gerustgesteld. Met een endoscopische sterilisatie kan jouw dier sneller genezen. Je kunt sneller een vrolijk dier mee terug naar huis nemen. Naast endoscopisch steriliseren kun je bij onze dierenpraktijk in Eindhoven ook terecht voor röntgenfoto’s, gebitsbehandelingen, huidproblemen onderzoeken, bloedonderzoeken, urineonderzoeken, echo’s, chippen, vaccineren van je hond, vaccineren van je kat, vaccineren van je konijn en meer.

endoscopisch steriliseren

Wil je jouw huisdier endoscopisch laten steriliseren bij Dierenziekenhuis Eindhoven? Of heb je vragen of behoefte aan advies? Neem dan gerust contact met ons op.