Kat, hond en konijn chippen in Eindhoven

Ieder jaar lopen er in Nederland duizenden katten, honden, konijnen en andere huisdieren weg. De meeste huisdieren raken vermist in de zomermaanden, omdat we dan onze deuren en ramen meer open hebben staan. Huisdieren die een halsband om hebben kunnen deze kwijtraken. Met een chip gebeurt dat niet. Toch is niet ieder dier gechipt. Daardoor keert meer dan de helft van de katten die in Nederland zwervend worden gevonden niet meer terug bij hun baasje. Wij vinden het daarom heel belangrijk dat honden en katten gechipt zijn èn dat de geregistreerde gegevens op de chip up-to-date zijn. Gelukkig is de overheid het met ons eens en is chippen voor honden al verplicht. Voor katten wordt dit binnenkort ook verplicht. Voorkom een zwervend bestaan door uw kat en hond te laten chippen bij Dierenziekenhuis Eindhoven.

hond blij

Wat is chippen?

Wanneer je jouw huisdier laat chippen, wordt er onder de huid een buisje ter grootte van een rijstkorrel ingebracht. In dit buisje zit een chip met een uniek nummer. Dit unieke nummer is gekoppeld aan de gegevens van zowel jou als je huisdier. De chip wordt eenmalig aangebracht en gaat een dierenleven lang mee. Jouw huisdier voelt niets van de chip en kan hem ook niet verliezen, in tegenstelling tot een bandje met een penning of een adreskoker.

Je kat, hond of konijn chippen in Eindhoven

Wij willen natuurlijk dat elk vermist huisdier weer snel herenigd wordt met zijn baasje. Wanneer je jouw huisdier laat chippen bij Dierenziekenhuis in Eindhoven, plaatsen wij de chip en registreren we ook direct de gegevens. Je krijgt hiervan een bevestiging. Zorg er wel voor dat als er iets verandert, bijvoorbeeld omdat je verhuist of je telefoonnummer verandert, je de gegevens aanpast. Chippen is niet alleen voor honden of katten, het kan ook bij konijnen, vogels, fretten en andere dieren.

kat hond en konijn chippen eindhoven
Dierenarts Waalre

Waarom de chip van je huisdier laten registreren

Het registreren van de chip van jouw huisdier heeft veel voordelen. Wordt jouw ontsnapte huiskat of loslopende hond door de Dierenambulance gevonden, dan kan de dierenarts met een scanapparaat het nummer uitlezen. Als de chip goed geregistreerd is, weet de dierenarts direct dat jij het baasje bent. Je kunt daardoor snel met jouw kat herenigd worden. Zorg er dus altijd voor dat je de chipgegevens aanpast bij een verhuizing. Registreer jouw chip bij de BackhomeClub.

Kosten van een hond of kat chippen

Wij begrijpen dat je om jouw huisdier geeft, maar natuurlijk geen onverwachte kosten wilt hebben. Neem gerust contact op met onze dierenpraktijk in Eindhoven om te vragen wat het kost om uw huisdier te chippen of kijk op onze tarieven pagina.

Naast het laten chippen van je hond, kat of konijn, kun je bij onze dierenpraktijk in Eindhoven ook terecht voor röntgenfoto’s, endoscopische sterilisatie, gebitsbehandelingen, huidklachten onderzoek, bloedonderzoeken, urineonderzoeken, echo’s, vaccineren van honden, vaccineren van katten, vaccineren van konijnen en meer.