Kat, hond en konijn chippen in Eindhoven

Ieder jaar lopen er in Nederland duizenden katten, honden en andere huisdieren weg. De meeste huisdieren worden vermist in de zomermaanden. Huisdieren die niet gechipt worden, krijgen vaak een halsband om, omdat de kosten hiervan lager zijn. Deze raken ze regelmatig kwijt. Meer dan de helft van de katten die in Nederland zwervend worden gevonden, keren nooit terug bij hun baasje. Dit komt voornamelijk omdat het grootste gedeelte van de huisdieren niet gechipt is of de gegevens op de chip niet meer up-to-date zijn.

hond chippen Eindhoven

Wat is chippen?

Wanneer je jouw huisdier laat chippen, wordt er een buisje ter grootte van een rijstkorrel in zijn lichaam geplaatst. In dit buisje zit een chip met een uniek nummer. Dit unieke nummer is gekoppeld aan de gegevens van zowel jou als jouw huisdier. De chip wordt eenmalig aangebracht en gaat in principe een dierenleven lang mee. Jouw huisdier voelt niets van de chip en kan hem ook niet verliezen, in tegenstelling tot een bandje met een penning of een adreskoker.

Je kat, hond of konijn chippen in Eindhoven

Wij willen natuurlijk dat elk vermist huisdier weer snel herenigd wordt met zijn baasje. Wanneer je jouw huisdier laat chippen bij Dierenziekenhuis in Eindhoven, geven wij jouw huisdier een chip die diervriendelijk en gemakkelijk af te lezen is. Bij onze dierenpraktijk kunnen er veel dieren geregistreerd worden; honden, katten, konijnen, vogels, fretten en andere dieren. Ook is het sinds 2013 in Nederland verplicht om een hond te chippen en te registreren.

kat hond en konijn chippen eindhoven
kat chippen Eindhoven

Waarom de chip van je huisdier laten registreren

Het registreren van de chip van jouw huisdier heeft veel voordelen. Wordt jouw ontsnapte huiskat gevonden, dan kan de dierenarts met een scanapparaat het nummer uitlezen. Als de chip goed geregistreerd is, weet de dierenarts direct dat jij het baasje bent. Je kunt daardoor snel met jouw kat herenigd worden. Zorg er dus altijd voor dat je de chipgegevens aanpast bij een verhuizing.

Kosten van een hond of kat chippen

Wij begrijpen dat je om jouw huisdier geeft, maar natuurlijk geen onverwachte kosten wilt hebben. Neem gerust contact op met onze dierenpraktijk in Eindhoven om te vragen wat het kost om uw huisdier te chippen.

Naast het laten chippen van je hond, kat of konijn, kan je bij onze dierenpraktijk in Eindhoven ook terecht voor röntgenfoto’s, huidklachten onderzoek, endoscopische sterilisatie, gebitsbehandelingen, bloedonderzoeken, urineonderzoeken, echo’s, vaccineren van je hond, vaccineren van je kat, vaccineren van je konijn en meer.