Echo van hart hond

Net als bij mensen, zijn hartproblemen gevaarlijk. Wanneer je te weten wilt komen of jouw hond een hartziekte heeft, kun je bij onze dierenpraktijk een echo van het hart van je hond laten maken. Dierenarts Stijn Peters, van Dierenziekenhuis Eindhoven, zal dit voor je uitvoeren. Hij zal je begeleiden bij het gehele proces en met zorg en professionaliteit te werk gaan.

echo hart hond

Wat is een hart echo hond?

Bij een echo, ofwel echografie, wordt er gebruik gemaakt van geluidsgolven die buiten het bereik van het menselijk oor liggen. De geluidsgolven van de echo worden naar het lichaam verstuurd en weer teruggekaatst naar de transducer van een echoapparaat. Met de echo kun je kijken naar het hart, een echocardiografie, of de buik met een buikecho, maar ook oppervlakkige bulten en tumoren kunnen worden bekeken. Alle verschillende onderdelen van het hart kunnen individueel beoordeeld en gemeten worden. Ook de stroomsnelheid van het bloed en een eventuele lekkage van de hartkleppen kan worden beoordeeld. Je komt bij een echo van het hart te weten hoe het hart van jouw hond functioneert.

Echo laten maken van je hond

Het maken van een echo van jouw huisdier is een onschuldig onderzoek. Het is niet schadelijk voor jou of je hond. Bij het maken van een echo van het hart is het dier in principe wakker. Je mag bij onze dierenpraktijk gedurende de echo ook gewoon bij je hond blijven. Als je huisdier veel pijn heeft of erg onrustig is, kan een lichte verdoving soms toegepast worden. Met een echoapparaat kunnen we het hele hart doormeten. Tijdens het onderzoek mag je meekijken naar de beelden. Onze dierenartsen Stijn Peters, Bibi Barendsen en Anna Polderman, zullen je vertellen wat er te zien is op de beelden van de echo.

Wanneer heeft mijn hond een hartecho nodig?

Er zijn verschillende situaties denkbaar, waarbij je voor een hartecho zou moeten kiezen:

  • Wanneer is gebleken uit vooronderzoek dat je hond een vergroot hart heeft.
  • Wanneer dierenarts een aandoening of ziekte heeft vastgesteld, zoals een hartafwijking.
  • Wanneer je hond tekenen vertoont van kortademigheid of benauwdheid.
  • Wanner je hond plotseling veel hoest.
  • Wanneer een screening gedaan moet worden van je hond bij het vermoeden van een erfelijke aandoening.
echo hart hond
echo hart hond

Kosten van het maken van een echo van je hond in Eindhoven

Wanneer je een echo wilt laten maken van jouw hond of kat, is het natuurlijk fijn om alvorens te weten hoeveel dit zal gaan kosten. In onze tarievenlijst kun je rustig kijken naar de prijzen van onze dierenarts in Eindhoven. Klik op deze lijst om naar de tarievenlijst te gaan. Zo weet jij wat je kan verwachten bij onze dierenkliniek. Naast een echo van je hond, kun je bij onze dierenpraktijk in Eindhoven ook terecht voor een echo van de buik van je hond. Klik op de link om hierover meer te lezen. Bovendien verzorgen wij ook zaken als huidsonderzoeken, steriliseren van je hond en vaccinaties. Bekijk op deze pagina wat we nog allemaal voor je huisdier kunnen betekenen.

Een echo voor hart hond maak je bij Dierenziekenhuis Eindhoven

Twijfel je dus of je hond een probleem aan zijn hart heeft? Of moet je voor jouw trouwe viervoeter een officiële hartscreening doen? Bij Dierenziekenhuis Eindhoven kun je te allen tijde een afspraak maken voor een echo van je hond. Ook bij vragen staan we altijd voor je klaar. Klik op de button om direct contact met ons op te nemen.