Echo van het hart van je hond

Net als bij mensen, zijn hartproblemen gevaarlijk. Wanneer je te weten wilt komen of jouw hond een hartziekte heeft, kun je bij onze dierenpraktijk een echo van het hart van je hond laten maken. Dierenarts Stijn Peters, van Dierenziekenhuis Eindhoven, zal dit voor je uitvoeren. Hij zal je begeleiden bij het gehele proces en met zorg en professionaliteit te werk gaan.

echo hart hond

Wat is een echo?

Bij een echo, ofwel echografie, wordt er gebruik gemaakt van geluidsgolven die buiten het bereik van het menselijk oor liggen. De geluidsgolven van de echo worden naar het lichaam verstuurd en weer teruggekaatst naar de transducer van een echoapparaat. Met de echo kun je kijken naar het hart, een echocardiografie, of de buik met een buikecho, maar ook oppervlakkige bulten en tumoren kunnen worden bekeken. Alle verschillende onderdelen van het hart kunnen individueel beoordeeld en gemeten worden. Ook de stroomsnelheid van het bloed en een eventuele lekkage van de hartkleppen kan worden beoordeeld. Je komt bij een echo van het hart te weten hoe het hart van jouw hond functioneert.

Echo laten maken van je hond

Het maken van een echo van jouw huisdier is een onschuldig onderzoek. Het is niet schadelijk voor jou of je hond. Bij het maken van een echo van het hart is het dier in principe wakker. Je mag bij onze dierenpraktijk gedurende de echo ook gewoon bij je hond blijven. Als je huisdier veel pijn heeft of erg onrustig is, kan een lichte verdoving soms toegepast worden. Met een echoapparaat kunnen we het hele hart doormeten. Tijdens het onderzoek mag je meekijken naar de beelden. Onze dierenartsen Stijn Peters, Bibi Barendsen en Anna Polderman, zullen je vertellen wat er te zien is op de beelden van de echo.

echo hart hond
echo hart hond

Kosten van een echo bij onze dierenarts

Wanneer je een echo wilt laten maken van jouw hond of kat, is het natuurlijk fijn om alvorens te weten hoeveel dit zal gaan kosten. Bij onze tarieven kunt je rustig kijken naar de prijzen van onze dierenarts in Eindhoven. Zo weet jij wat je kan verwachten bij onze dierenkliniek. Naast een echo van je hond, kan je bij onze dierenpraktijk in Eindhoven ook terecht voor röntgenfoto’s, huidklachten onderzoek, endoscopische sterilisatie, gebitsbehandelingen, bloedonderzoeken, urineonderzoeken, chippen, vaccineren van je hond, vaccineren van je kat of vaccineren van je konijn en meer.

Heb je vragen of behoefte aan advies? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak.