Gebitsbehandeling hond of kat

Bent u op zoek naar een gebitsbehandeling voor uw hond of kat? Tandplak en tandsteen bij een hond of kat kunnen een slechte mondgeur en rottende gebitsdelen veroorzaken. Daarom kun je bij Dierenziekenhuis Eindhoven terecht voor het trekken van tanden van jouw hond of kat, maar ook voor het schoonmaken van het gebit en een wortelkanaalbehandeling. Onze dierenartsen zijn gespecialiseerd in tandheelkunde en gebruiken voor gebitsbehandeling een speciaal ingerichte ruimte. Uw huisdier is bij onze huisdierentandarts in goede handen.

tanden trekken kat

Gebitsbehandeling voor uw hond of kat

Wist je dat ongeveer vier op de vijf honden last heeft van een slecht gebit? Tandsteen bij honden is een probleem dat erg vaak voorkomt. Goede tandverzorging is belangrijk bij elk huisdier. Tandsteen bij honden en katten kan namelijk leiden tot ontstekingen en uiteindelijk tot verlies van de tand.

Gelukkig kan onze dierenarts een gebitsbehandeling uitvoeren bij honden en katten. Of het nu gaat om tandsteen verwijderen, tanden laten trekken of een wortelkanaalbehandeling. Onze gekwalificeerde dierenartsen voeren het volledige spectrum uit aan gebitsbehandelingen voor elke hond, kat of zelfs konijn. Of het nu gaat om tandsteen verwijderen van een Chihuahua of de tanden laten trekken van een Duitse Dog. Wij staan voor u klaar.

Kosten gebitsbehandeling voor hond en kat

Wanneer jouw hond of kat gebitsproblemen heeft, is dat iets wat je zo snel mogelijk wilt oplossen. Gebitsproblemen zijn namelijk pijnlijk, hoewel je dat niet vaak aan ze ziet. Ook kunnen gebitsproblemen leiden tot problemen van andere organen. Toch is het fijn om voor het maken van een afspraak te weten wat de tarieven zijn die een dierenpraktijk hanteert. Vóór de gebitscontrole kun je een afspraak maken voor een gebitscontrole. Wij geven je advies en maken dan een inschatting van de te verwachten kosten. De vergoeding voor de gebitscontrole verrekenen we dan met de behandeling.

tanden trekken kat
tanden trekken hond kat

Wanneer tanden laten trekken

Als er een of meerdere tanden van uw hond of kat zijn afgebroken, kan de zenuw bloot komen te liggen. Dat is ook erg pijnlijk. Het is dan van belang dat de desbetreffende tand snel verwijderd wordt door een dierenarts. Ook kan het trekken van tanden nodig zijn wanneer jouw huisdier lijdt aan ontstekingen van het tandvlees of de mondholte. Wacht niet te lang en zorg ervoor dat het goed gebeurd. Wanneer er namelijk restjes achterblijven, omdat de gebitsbehandeling niet goed is uitgevoerd, kunnen die later voor problemen zorgen. Bij onze dierenarts in Eindhoven wordt een gebitsbehandeling met persoonlijke aandacht en op professionele wijze uitgevoerd.

Gebitsproblemen tijdig herkennen

Het is zeer belangrijk om gebitsproblemen bij huisdieren in een vroeg stadium te constateren en vervolgens op de juiste manier te behandelen. Laat je dierenarts daarom regelmatig het gebit van je huisdier controleren. Bij de meeste huisdieren die problemen hebben met het gebit, vallen deze problemen niet gelijk op bij het baasje. De meeste honden en katten blijven namelijk goed eten en zich normaal gedragen bij gebitsproblemen. Door regelmatig een gebitscontrole behandeling voor je hond of kat in te plannen, ontdek je een slecht gebit op tijd. De dierenarts zal je vervolgens advies geven over de beste behandelmethode.

dierenarts valkenswaard
tanden trekken hond kat

Kennismaken met onze dierenpraktijk in Eindhoven

De dierenartsen van onze dierenpraktijk in Eindhoven kunnen u meer vertellen over de gebitsbehandeling bij uw hond of kat. We maken graag tijd vrij voor een persoonlijk gesprek en kunnen u ook, indien gewenst, een rondleiding aanbieden. Wij zullen dan gelijk laten zien waar uw hond of kat zal worden behandeld. Naast gebitsbehandelingen kunt u bij ons ook terecht voor röntgenfoto’s, huidklachten onderzoek, endoscopische sterilisatie, bloedonderzoeken, urineonderzoeken, echo’s, chippen, vaccineren van hond, vaccineren van kat, vaccineren van konijn en meer.

Heb je vragen of behoefte aan advies? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak.