Je hebt een afspraak gemaakt voor een operatie of ingreep bij Dierenziekenhuis Eindhoven. Wij zouden je willen vragen om onderstaand formulier uiterlijk een dag voor de afspraak in te vullen. Als je over het vraagteken gaat met je muis, krijg je meer informatie over de vraag.

  Jouw gegevens

  Gegevens van je huisdier

  Heeft je dier een van de volgende klachten?
  Veel drinkenVeel plassenDiarreeBrakenGewrichtsklachtenLeverproblemenSuikerziekteNierproblemenHartruisHartproblemenEpilepsieAangepast dieetGeen van deze klachten

  Voor een goede wondgenezing moet je dier van de hechtingen en de wond afblijven. Daarom adviseren wij een kraag of Medical Pet Shirt. De extra kosten voor een kraag zijn €8 tot €18, voor een zeer grote hond €37; voor een Medical Pet Shirt €33 tot €39 (zie info onder vraagteken). Wat heeft je voorkeur? Met een kraag voorkom je dat je dier aan de wond kan likken. Een kraag voorkomt ook voor likken en krabben aan wonden aan de ogen, neus, oren, poten en staart. Met een Medical Pet Shirt wordt een wond aan de romp beschermd tegen likken en krabben met de achterpoten. Medical Pet Shirts zijn niet geschikt voor wondbescherming van wonden buiten de romp, denk aan wonden aan de kop, poten of staart. In die gevallen heeft een kraag de voorkeur.
  Medical Pet ShirtKraagGeen voorkeurLiever niet, ik regel zelf iets (neem die ook mee!)Niet van toepassing (bijv. bij gebitsbehandeling)

  Voor oudere honden, katten en konijnen raden we aan om voor de narcose een bloedonderzoek te doen. De extra kosten hiervoor zijn €127,75 (ipv €152,75) en voor oudere honden €174,55 (ipv €199,55) en oudere katten €200,75 (ipv €225,75). Stel je prijs op dit bloedonderzoek? Met een bloedonderzoek vooraf krijg je extra veiligheid. Wij kunnen inschatten hoe het gesteld is met de nieren, suiker, lever en ontstekingswaarden. Als er iets afwijkend is kunnen we daarvoor de narcose aanpassen. Een bloedonderzoek wordt sowieso aangeraden als je huisdier ziekteverschijnselen vertoont of afvalt zonder aantoonbare reden.
  JaNeeGraag overleg

  Over de ingreep

  Wat is de datum van de ingreep? Honden en katten moeten nuchter komen. Dat houdt in dat ze 12 uur voor de narcose niet meer mogen eten. Water drinken mogen ze wel. Voor konijnen en knaagdieren geldt dat ze tot het moment van de ingreep moeten blijven eten en drinken.

  Ben je op de hoogte van de risico's van de ingreep en narcose? Geen enkele narcose is zonder risico. Wij doen er alles aan om elke narcose zo veilig mogelijk te laten verlopen. Bij twijfel over de gezondheid van jouw huisdier is het nodig om dit aan te geven. We kunnen dan in overleg bekijken hoe we de narcoserisico's zo klein mogelijk houden.
  JaNeeGraag overleg

  Ben je op de hoogte van de kosten? De kosten van standaard ingrepen staan op onze website www.dzeh.nl/tarieven. In elk ander geval geven we je graag een kostenraming. Dit kan telefonisch of op de praktijk gebeuren.
  JaNee

  Wil je je dier ook chippen tijdens de ingreep? Het plaatsen van een chip kan onder narcose pijnvrij. De kosten voor het plaatsen van een chip bedragen €42,75.
  JaNee

  De operatiekamer is vanuit de entree zichtbaar, maar ook af te sluiten zodat andere niet kunnen meekijken met de operatie. Wil je de operatiekamer afgesloten of open? We kunnen de operatiekamer afsluiten van het zicht met lamellen.
  OpenDichtMaakt niet uit

  Via de webcam op www.dzeh.nl/webcam kun je meekijken met je dier in de opname (niet in de operatiekamer). Wil je jouw dier op de webcam (indien beschikbaar)? Komt je dier op de webcam, dan zie je geen operatiebeelden. Je ziet alleen foto's van jouw dier in de opname. Omdat we meerdere aanvragen krijgen om een dier bij een webcam te plaatsen kan het zijn dat er geen webcam meer beschikbaar is. Altijd op basis van beschikbaarheid.
  JaNeeMaakt niet uit

  Mag er beeldmateriaal van jouw huisdier worden gebruikt voor onze social media? Soms maken we een hele leuke foto van dieren in de opname of van een ingreep. Wij vinden het fijn als we die op onze website, Facebook of Instagram mogen gebruiken.
  JaNee

  Zijn er nog andere zaken die je met ons wilt bespreken?

  In het geval u niet komt op de dag van de ingreep of binnen 48 uur de afspraak afzegt worden er kosten in rekening gebracht.