Op vakantie? Dan gaat de hond en kat toch mee! Je weet dat je je hond, kat en jezelf goed moet voorbereiden. De vaccinatie tegen Hondsdolheid, ook wel Rabiës genoemd, hoort daar bij. Maar wat nou als je maar één dag of weekend de grens over gaat? Ook dan is deze extra enting verplicht. Zorg wel dat je hond of kat die enting op tijd krijgt, zodat jullie heerlijk van jullie verblijf kunnen genieten. In mei krijg je bij de vaccinatie tegen Hondsdolheid een gratis pipet tegen vlooien, spoelworm en hartworm! Ideaal voor de vakantie

Het is kriebelbeestjestijd! Door de warme dagen zijn teken en vlooien een stuk actiever. Voorkom deze plaagdieren. Tot en met 4 mei krijg je namelijk 10% korting op vlooien- en tekenmiddelen zoals Seresto, Advantix en Bravecto. Schaf je voor één jaar aan vlooien- en tekenbestrijding aan, dan krijg je maar liefst 20% korting. Samen zorgen we voor een goede bescherming van jouw hond en kat!

Pagina 1 van 30 > >>

 
algemeen
   
 

Het belangrijkste dierennieuws op een rij

Op vakantie? Dan gaat de hond en kat toch mee! Je weet dat je je hond, kat en jezelf goed moet voorbereiden. De vaccinatie tegen Hondsdolheid, ook wel Rabiës genoemd, hoort daar bij. Maar wat nou als je maar één dag of weekend de grens over gaat? Ook dan is deze extra enting verplicht. Zorg wel dat je hond of kat die enting op tijd krijgt, zodat jullie heerlijk van jullie verblijf kunnen genieten. In mei krijg je bij de vaccinatie tegen Hondsdolheid een gratis pipet tegen vlooien, spoelworm en hartworm! Ideaal voor de vakantie

Het is kriebelbeestjestijd! Door de warme dagen zijn teken en vlooien een stuk actiever. Voorkom deze plaagdieren. Tot en met 4 mei krijg je namelijk 10% korting op vlooien- en tekenmiddelen zoals Seresto, Advantix en Bravecto. Schaf je voor één jaar aan vlooien- en tekenbestrijding aan, dan krijg je maar liefst 20% korting. Samen zorgen we voor een goede bescherming van jouw hond en kat!

Wegens uitbreiding zoeken wij 4 dierenartsen en 2 paraveterinairen. Als jij ook in een wereldstad als Eindhoven wilt wonen en werken bij een geweldige praktijk dan is dit je kans. Lees verder op www.dzeh.nl/vacature.

De komende maanden gaan we de strijd aan met overgewicht! Het is Vets tegen Pets. En het eindresultaat telt. Wie valt er het meest af? De media sprongen al bovenop onze actie, van Radio538 tot Hart van Nederland. Volg alle vorderingen van de teams op deze website en op Facebook. De ontknoping vindt plaats op 9 juli. Wie heeft er dan zijn Summer Body? Voor jouw huisdier hebben we in maart en april gratis gewichtsconsulten. Daarvoor kun je een afspraak maken. Ook krijg je in deze maanden 15% korting op Hill's Metabolic. Dat geldt niet alleen voor de brokken, maar ook voor de nieuwe stoofpotjes.


Het leven van jouw viervoeter wordt net ietsbeter dankzij de nieuwe stoofpotjes van Hill's. Naast de bekende brokken, blikvoeding en maaltijdzakjes kun je je hond of kat nu ook verwennen met een stoofpotje. De stoofpotjes zijn gemaakt om te passen binnen de gezondheidsbehoefte van jouw dier. Door de grote selectie aan stoofpotjes is er altijd een variant die past. Hill's stoofpotjes zijn verkrijgbaar voor de hond en de kat.

Dierenziekenhuis Eindhoven is per direct langer geopend op zaterdag. Daarmee zijn de dierenartsen van het dierenziekenhuis in Eindhoven uniek. Van maandag tot en met vrijdag is het dierenziekenhuis geopend van 8.30 tot 19.30 uur. Op zaterdag zijn de nieuwe openingstijden van 10.00 tot 17.00 uur. Voor een bezoek met uw dier kunt u via de website www.dzeh.nl/afspraak of telefonisch via 040-3040054 een afspraak maken.

Begin juli kwamen de dames en heren van Drukwerkdeal poolshoogte nemen in de praktijk. De conclusie was: "Dat kan Anders". Door Drukwerkdeal werd het kantoor en een deel van de opname aangepakt. Met muurbehang, stickers op de deuren, stickers op de kluisjes en diverse drukwerk veranderde deze praktijkruimen luxe vergezichten. Bekijk in de video de prachtige uitslaapweide voor honden, en het gepimpte kantoor.

Begin april kwam een verslaggever van het online magazine Indebuurt langs. Na een rondleiding door de praktijk had zij een openhartig met dierenarts Stijn Peters. Dat ging over de zojuist behandelde sugar glider tot de zojuist gesteriliseerde hond in de opname. Uiteindelijk werd het gesprek serieuzer en ging het over inslapen. Een onderwerp dat ook gevoelig ligt bij dierenartsen.

Lees het artikel op Indebuurt

Door je hond of kat regelmatig te ontwormen voorkom je heftige wormbesmettingen. Het kan echter zijn dat jouw huisdier juist meer of minder in aanraking komt met wormen. Als je hem dan elke 3 maanden ontwormd kan dat dus te weinig of te veel zijn.Om te bepalen hoe vaak je jouw hond of kat moet ontwormen kun je de ontlasting laten onderzoeken op wormen èn Giardia. Vanaf nu kun je dat zelf met onze Wormbox. Koop de Wormbox bij Dierenziekenhuis Eindhoven. Stuur wat ontlasting naar het laboratorium. Binnen een paar dagen volgt de uitslag. De Wormbox kost slechts € 37,50.

Bij Dierenziekenhuis Eindhoven maken we dagelijks echo's van uw dier. Het gaat dan met name om buikecho's. Om deze service aan te vullen komt dierenarts Anna Poldervaart vanaf donderdag 16 november maandelijks langs om echo's te maken van het hart. Daarnaast biedt zij ook de mogelijkheid om buikecho's te maken, zodat ook bijvoorbeeld niercysten of levershunts in beeld kunnen worden gebracht. Bekijk hier wanneer de echoscopiste aanwezig is. Maak een afspraak door te bellen 040-3040054 of mail naar info@dzeh.nl.

Om uw konijn te beschermen tegen het dodelijke RHD-virus kunt u bij ons onder andere terecht tijdens het entspreekuur. Dit entspreekuur organiseren wij elke laatste woensdag van de maand. Om uw konijn tegen RHD2 te vaccineren gebruiken we Filavac K C+V. Dit vaccin beschermt na één enting al binnen 7 dagen tegen dit virus en beschermt 6 tot 12 maanden De kosten zijn tijdens het spreekuur € 9,50 voor de Filavac vaccinatie, exclusief consult à € 35,50 (totaal dus € 45,00). Komt u buiten het entspreekuur dan betaalt u voor een individuele enting € 19,50 voor de enting en € 35,50 voor het consult (totaal dus € 55,00). Bekijk hier wanneer het entspreekuur weer wordt georganiseerd. Een afspraak maakt u via telefoonnummer 040-3040054.

Betaal vanaf nu je rekening bij Dierenziekenhuis Eindhoven met de Wafpas. Met deze betaalpas krijg je alleen maar voordeel. Zo kun je er tegoed opzetten. Elke keer dat je de Wafpas opwaardeert krijg je gratis extra tegoed. Of je kiest voor een gratis ontworming, vlooienbestrijding of enting. Jij bepaalt je eigen voordeel. Vraag nu een Wafpas aan op www.wafpas.nl en bespaar! Tot en met 30 november krijg je tot 20% extra tegoed!

Het allerleukste Kerstevenement is terug: het Kerstdiner voor Honden!

Kerstdiner voor Honden 2017

Op zondag 17 december 2017 beleefde je dit heerlijke diner op de Markt in Eindhoven. Op het terras van de schaatsbaan wordt een speciaal Kerstdiner geserveerd aan jouw hond. Reserveer een plaats aan tafel en beleef de meest betoverende Kerst! Het Kerstdiner wordt mede mogelijk gemaakt door Hill's diervoeding (ga naar de website).

Dit jaar werd er tijdens het Kerstdiner €150,25 opgehaald voor de Dierenbescherming. Dit bedrag komt ten goede aan Dierenopvangcentrum de Doornakker in Eindhoven. Bedankt!

Eindhovens Dagblad: Kerstdiner voor Honden op Markt

Studio040: Honden genieten van Kerstdiner in binnenstad

Groot Eindhoven: Hilarisch hondenkerstdiner op de Markt

Radio 538: Fragment tijdens Coen & Sander show

Omroep Brabant: Je mag hier met je pootjes eten

Facebook: Foto album Kerstdiner voor Honden

 

Het allerleukste Kerstevenement van het jaar is weer voorbij: het Kerstdiner voor Honden. Op zondag 17 december bezochten meer dan 120 honden dit Eindhovense evenement op de Markt van Eindhoven. Zij genoten van een heerlijk feestmaal en de gezellige Kerstsfeer. Verslagen van het Kerstdiner voor Honden staan in het Eindhovens Dagblad van 18 december en online op ed.nl en omroepbrabant.nl. Bekijk ze hier.

Op donderdag 9 november staat het Evoluon in het teken van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Op die dag worden de FD Gazellen Awards van 2017 voor de zuidelijke provincies uitgereikt. Dierenziekenhuis Eindhoven is ook in het Evoluon aanwezig om een Award in ontvangst te nemen. Daarmee is het de eerste dierenartspraktijk van Nederland die een FD Gazellen Award ontvangt. Daarnaast is Dierenziekenhuis Eindhoven genomineerd voor een DAP Award. Op 20 november wordt uit de drie genomineerde dierenartsenpraktijken de winnaar geselecteerd aan de hand van een jurybezoek en stemmen.

Op donderdag 26 oktober om 19.00 uur organiseert Dierenziekenhuis Eindhoven in samenwerking met hondenschool Very Important Dogs een lezing over vuurwerkangst bij honden. Dierenarts Eline Das zal samen met gedragsdeskundige Irma Klaassen ingaan op de oorzaken en gevolgen van vuurwerkangst. Naast het aanpakken van het gedrag van de hond is er ook aandacht voor de diverse hulpmiddelen zoals medicatie, angstremmende voedingsadditieven, stressverlagende hormonen en het Thundershirt. Gedurende de avond is er ruimte genoeg voor al uw vragen. Aanmelden kan via www.dzeh.nl/lezing.

De aankondiging werd geplaatst in Groot Eindhoven.

Het RHD2 virus is niet meer weg te denken uit Nederland. Zowel wilde konijnen als huiskonijnen kunnen door dit virus worden besmet en er aan overlijden. In dit artikel worden de belangrijkste vragen over VHS-2 beantwoord (update augustus 2017)

Ga lekker op vakantie! Wij zorgen ervoor dat je met een gerust hart op pad kunt. Voor je huisdieren hebben we de vakantiecheck. Of het een pensionbezoek wordt of een reis naar een ver land. De assistente controleert alle gegevens van je huisdieren en kijkt of ze vakantieklaar zijn. Ze controleert het paspoort, de gegevens op de chip en of de juiste entingen zijn gezet. Ook adviseert ze over de juiste parasietenbestrijding en kijkt ze of je de juiste middelen al in huis hebt. Maak snel een afspraak voor de gratis vakantiecheck bij de assistente via 040-3040054.

Jeuk, jeuk en nog eens jeuk, daar beginnen de huidproblemen vaak mee. Uw huisdier blijft zich maar krabben, soms zelfs tot bloedens toe. Maar waar komt die jeuk vandaan, en hoe kan het verholpen worden? Het antwoord op deze en andere vragen komt van dierenarts Eline Das. Samen met dierenarts Stijn Peters heeft zij zich verder verdiept in de dermatologie, huidklachten bij honden en katten.

De winnaars zijn bekend. Na vele verhaaltjes en rijmpjes te hebben binnengekregen is de keuze gemaakt. We hebben drie winnaars die goed hun best gedaan heeft om onze jury te overtuigen van hun woordkeuze. De hilarische verhalen zijn hieronder te lezen. Wil jij zelf geen tekenverhaal op je huisdier? Schaf dan nu de Seresto vlooien- en tekenband aan. Nu met gratis Teek-Away tas (op=op)!

De Dierenbescherming Bonaire had een tekort aan ontworming voor de opgevangen dieren. Voor ons was dat reden om een extra bestelling richting Bonaire te sturen. Het pakket met Profender ontwormingstabletten werd dankbaar in ontvangst genomen. En uiteraard namen wij de kosten van €1365,- voor onze rekening. Èksito (succes)!

Het is weer voorjaar; De tijd dat teken en ander ongedierte weer uit zijn schuilplaats komen. Normaal levert dat vooral veel ongemak op. Maar dit jaar wordt dat volledig anders. Schrijf het mooiste, grappigste, ontroerendste of leukste verhaal over teken en win daarmee leuke prijzen. Met dat verhaal mag je alle kanten op, zolang de teek maar de hoofdrol speelt. Wil je een grotere uitdaging? Ga dan voor een rijmpje. Laat je creativiteit de vrije loop en stuur je verhaal of rijm voor 13 mei naar info@dzeh.nl en win leuke prijzen.

Op woensdag 29 maart doneerden wij van elk consult € 5,55 aan Giro 555. Met deze actie hebben we €350,- kunnen schenken aan het goede doel. Met dat geld zijn de slachtoffers van hongersnood ook een klein beetje geholpen. Inmiddels is er landelijk al meer dan 30 miljoen euro geschonken aan het goede doel en ook de overheid doet mee. We hopen vandaag een behoorlijk bedrag daaraan te kunnen toevoegen. Help jij ook mee?

Wil jij zelf ook doneren? Maak dan jouw donatie zelf over naar NL08INGB0000000555 t.n.v. Stichting Samenwerkende Hulporganisaties, Den Haag.

De winnaar van de gratis gebitsbehandeling is bekend. Louis van de familie Gerardu krijgt volgende week bij de Huisdierentandarts een gratis behandeling. Zijn tanden worden gereinigd en gecontroleerd op ontstekingen en gaatjes. Indien nodig worden er dentale röntgenfoto's gemaakt van zijn gebit. Dit kan reden zijn voor een extra behandeling zoals het trekken van een aangetaste tand. De foto's verschijnen binnenkort op de site en op Facebook.

Bij Dierenziekenhuis Eindhoven behandelen we al heel wat jaren konijnen en knaagdieren. Als je een betrouwbare konijnenarts zoekt in Eindhoven dan kun je bij ons terecht. Zowel voor de vaccinaties als voor gezondheidsproblemen. We hebben altijd vaccins in huis om je konijn te beschermen tegen Myxomatose en RHD-1 en RHD-2 (ook wel VHS-1 en VHS-2 genoemd). Daarnaast hebben alle mogelijkheden in huis voor onderzoek van het gebit van je konijn en knaagdier. Ook voeren we regelmatig bloedonderzoek uit bij deze dieren. Maak nu een afspraak bij dierenarts Stijn Peters of Eline Das.

De vacht van je huisdier lijkt schoon. Toch heeft de helft van de honden wormeitjes in zijn vacht. Katten wassen zich beter en hebben minder eitjes in hun vacht, maar hun ontlasting bevat net zoveel wormen als die van honden. Door te aaien kun je als mens ook besmet worden met wormen. Daarom is het nodig om honden en katten regelmatig te ontwormen. Hoe vaak je moet ontwormen moet individueel bekeken worden. Daar willen wij je graag bij helpen. Want ontwormen doe je goed voor mekaar!

Plast uw hond in huis als er bezoek komt? Springt hij tegen en op iedereen en alles? Of is uw hond bang op straat? Met dat soort vragen kunt u terecht bij gedragstherapeute Irma Klaassen. Vanaf dinsdag 24 januari is zij om de week aanwezig bij Dierenziekenhuis Eindhoven. Voor een afspraak kunt u bij ons terecht tussen 17.30 en 19.30 uur. Irma Klaassen zal tijdens dit consult bekijken of ze een oorzaak kan vinden voor het (ongewenste) gedrag van uw hond en naar aanleiding daarvan adviezen geven. Een gedragsconsult kost € 39,00 voor 25 minuten en wordt vergoed door diverse dierenverzekeraars (informeer erna bij uw dierverzekering). Bekijk hier wanneer Irma Klaassen aanwezig is. Een afspraak maakt u via 040-3040054 of via ons online formulier.

Op 8 december publiceerde het Eindhovens Dagblad een artikel over hond Uma. Uma is het schoolvoorbeeld van een hond met angst voor vuurwerk. Desondanks bracht haar baasje, journalist bij het ED, een bezoek aan een vuurwerktraining. Daar bleek al snel dat de hulp van een dierenarts moest worden ingeroepen. Uma kreeg bij Dierenziekenhuis Eindhoven het advies om te starten met angstremmende medicatie. Hopelijk heeft Uma dan toch een prettige jaarwisseling.

Lees het artikel

Dinsdag 9 november werd de wereld opgeschrikt met het feit dat de Donald Trump de nieuwe president van de Verenigde Staten zou worden. Niemand had dat verwacht. Voor Dierenziekenhuis Eindhoven was het de nieuwe leider een uitgesproken doelwit om de Wintercheck onder de aandacht te brengen.

Eindhoven Dichtbij maakte er een mooi artikel over:

De laatste weken verschijnen er steeds meer berichten over Bravecto op Facebook. Een kleine groep gebruikers wijt een ziekte bij hun hond aan deze medicatie. Wij begrijpen dat dit mogelijk onrust bij u brengt. Bij Dierenziekenhuis Eindhoven hebben we de gezondheid van uw dieren op nummer één staan. Er zijn ook voldoende middelen waarmee u vlooien en teken kunt bestrijden. Wij hebben als kliniek ervoor gekozen om óók Bravecto aan te bieden en aan te blijven bieden. In de afgelopen drie jaar hebben wij meer dan 1000 van deze tabletten verkocht. Daarbij viel op dat Bravecto tabletten bij honden nauwelijks bijwerkingen geven. Het aantal honden dat misselijk wordt van de tabletten is zelfs kleiner dan in onderzoeken die de fabrikant heeft gedaan. Wij zien in de praktijk en in diverse onderzoeken dat Bravecto veilig is. Tijdens de ontwikkeling van Bravecto pipetten voor katten is de veiligheid ervan wederom wetenschappelijk beoordeeld en veilig bevonden.

Op 24 oktober is bekend geworden dat onderzoek naar gif op de maaginhoud helaas geen duidelijke uitslag heeft gegeven. Omdat er door het laboratorium slecht gezocht kon worden naar een beperkt aantal gifsoorten is er niet duidelijk geworden om welk gif het gegaan is waaraan twee honden op 12 oktober zijn overleden. De honden waren bij aankomst op de praktijk al in een coma en overleden snel ingrijpen. Mogelijk is er sprake van vergiftiging. Een van de honden werd uitgelaten rond het Genderpark, de ander in en om het Jacob Oppenheimerpark in Eindhoven. Laat uw hond dus niet loslopen. Ziet u iets verdachts liggen? Neem dan contact op met de politie.

Gisteren kwam onze 100ste recensie binnen op Google. Dierenziekenhuis Eindhoven is door jullie beoordeeld met een gemiddelde van 4.9 van 5. Daar zijn wij natuurlijk extreem trots op! We willen dan ook iedereen bedanken die een recensie heeft geplaatst. Daarom geven wij aan de 10 gratis taarten weg van Houwens Vlaaien aan de Edisonstraat aan diegenen die een recensie achterlaten op Google Maps!

Dierenziekenhuis Eindhoven introduceert een nieuw product dat teken en vlooien bestrijdt bij de kat. De Bravecto pipet werkt na toediening in de nek voor 3 maanden tegen teken en vlooien. Dat betekent dat u nog maar vier keer per jaar een vlooienpipet hoeft te gebruiken bij uw kat. Iets wat de meeste katten goed kunnen waarderen. Bravecto was al te krijgen voor de hond in de vorm van een tablet die 3 maanden teken en vlooien aanpakt. Laat u informeren aan de balie over de mogelijkheden van Bravecto.

RHD2 waart sinds dit voorjaar door het land en maakt behoorlijk wat slachtoffers. Nu zorgt een heuse muggenplaag voor de verspreiding van Myxomatose. Deze dodelijke ziekten zijn niet te genezen. Vaccineren tegen Myxomatose, RHD1 en RHD2 kan veel dierenleed voorkomen. Ook wanneer uw konijn niet in aanraking komt met andere konijnen kan deze besmet raken, onder meer door muggenbeten. Data voor de vaccinatie tegen RHD2 vindt u op onze website.

Bij Dierenziekenhuis Eindhoven hebben we jarenlange ervaring met de behandeling van honden met jeuk. Veel van die honden blijken een allergie te hebben. Wij stellen de diagnose en bespreken met u het behandelplan. Aan de verschillende behandelmogelijkheden kunnen we nu een aantal nieuwe en innovatieve producten toevoegen. Wat dacht u van Hill's Derm Defense. Deze voeding voorkomt met zijn HistaGuard™ Complex jeuk bij honden met een atopie. Hill's Derm Defense is tijdelijk extra voordelig doordat u tot 2 keer €15,- retour krijgt. Laat u ook infomeren over andere innovatieve producten die ingezet kunnen worden in de strijd tegen jeuk bij honden!

Dierenziekenhuis Eindhoven was ook van de partij tijdens Woofstock 2016. Heeft u meegedaan met onze prijsvraag? Het exacte aantal brokjes in de pot was 3365! Dat leverde een gedeelde eerste plaats. Zat u in de buurt, bekijk dan snel of u heeft gewonnen. Prijzen kunnen opgehaald worden op de praktijk. Was u Elza, Anna of Olav? Bekijk ook de foto's die gemaakt zijn tijdens Woofstock.

Dierenziekenhuis Eindhoven zoekt per direct een fulltime (40 uur) gediplomeerd paraveterinair. Ben jij representatief, klantvriendelijk en wil je top-service bieden aan onze cliënten? Wij zoeken een baliebeest!

Vanaf 13 april kan uw huisdier in Eindhoven behandeld worden aan gebitsproblemen bij de Huisdierentandarts. In dit nieuwe behandelcentrum, onderdeel van Dierenziekenhuis Eindhoven, wordt uw dier geholpen aan tandsteen, ontstoken tanden of melktandjes. Zelfs voor een dentale röntgen of een wortelkanaalbehandeling kunt u er terecht. Naast honden en katten zijn ook konijnen en knaagdieren welkom. Als onderdeel van Dierenziekenhuis Eindhoven kunt u ook bij de Huisdierentandarts rekenen op de professionele zorg van het team van ervaren dierenartsen en paraveterinairen.

Plan in april, mei of juni een gratis gebitscontrole via www.huisdierentandarts.nl of tel. 040-3040054.

Op zaterdag 19 maart zijn opnames gemaakt voor het televisieprogramma Beestengeluk van SBS 6. Het was een leuke dag met veel hondengebitten, maar ook met stinkdieren en witbuikegels. Het programma wordt uitgezonden op zaterdag 2 april vanaf 16.30 uur op SBS 6. De herhaling is op zondag 3 april om 12.35 uur. De uitzending is ook online te bekijken.

Een jaarlijkse controle blijft belangrijk voor de gezondheid van uw huisdier. Daarnaast is het vaak nodig om honden en katten met een vaccinatie te beschermen tegen besmettelijke en dodelijke ziekten. Er zijn vaccinaties die jaarlijks herhaald dienen te worden zoals de Weil, Kennelhoest en Niesziekte, Bordetella bij de hond, respectievelijk de kat. Van andere ziekteverwekkers als Parvo, Distemper en Hepatitis is bekend dat deze langer dan één jaar beschermen. Met de titertest, de VacciCheck, is nu aan te tonen of uw hond of kat voldoende is beschermd of dat hervaccinatie nodig is.

De winnaar is bekend. Kenji krijgt een gratis gebitsbehandeling. Bekijk de reacties op onze winactie op Facebook.

Dierenarts Eline Das werd door Omroep Brabant gevraagd om uitleg te geven over VHS-2 bij konijnen, ook wel RHD-2 genoemd. Door de opkomst van deze nieuwe VHS-variant in Nederland wordt eens temeer duidelijk dat vaccineren van konijnen van levensbelang is. Vaccinatie van konijnen tegen VHS-2 (maar ook VHS1 en Myxomatose) voorkomt dat ze vroegtijdig overlijden. Vandaag werd ook bekend dat er een nieuw VHS2-geval in Zuid-Holland is vastgesteld. Ook zijn er Brabantse en Limburgse konijnen overleden aan VHS, maar daarvan moet nog worden vastgesteld of het om VHS1 of VHS2 gaat. De ernst van de situatie wordt duidelijk aan de hand van beelden van konijnenopvang Franky in Eindhoven.

Het nieuwe jaar begint met goede voornemens. Sinds jaar en dag staat afvallen dan op nummer één. Ook bij honden en katten is overgewicht een van de meest voorkomende welvaartsziekten. Dieren die kampen met overgewicht worden lui, zijn snel vermoeid en hebben geen zin in spelen. Daarnaast leidt overgewicht tot ziekten als suikerziekte (diabetes) en verergeren gewrichtsklachten als arthrose. Dierenziekenhuis Eindhoven ondersteunt u tijdens het afvallen van uw huisdier met gratis gewichtsconsult bij de assistente en regelmatige controles. Zij kijken naar de hoeveelheid voeding, geven adviezen over aanpassingen en ondersteunen u. Maak nu een afspraak voor het gratis gewichtsconsult.

Omroep Brabant deed op 31 december verslag van de drukte tijdens oudjaarsavond van 2015. Ook brachten zij een bezoek aan Dierenziekenhuis Eindhoven om vast te leggen hoe het met de drukte gesteld was in de kliniek. Een van de dierlijke "vuurwerkslachtoffers" kwam net de praktijk binnen toen de camera's draaiden. Deze arme hond had mogelijk vuurwerk gegeten.

Het Kerstdiner voor Honden werd op zondag 13 december 2015 georganiseerd aan de Edisonstraat. Tijdens dit gezellige evenement mochtenmeer dan honderd honden uit Eindhoven en omstreken aan tafel. Ze konden genieten van Hill's Ideal Balance Tender Chicken and Vegetables als voorgerecht. Het hoofdgerecht van het 2-gangen diner bestond uit Hill's Turkey met erwten en wortelen. Er werd gesmikkeld en gesmuld tijdens deze derde editie van het Kerstdiner. Het was een spektakel om te zien hoe de meer dan honderd honden aanvielen op hun borden. Ook het Eindhovens Dagblad was aanwezig en deed uitgebreid verslag van alle spektakel.

Lees het krantenartikel

Bekijk nog meer foto's

Heftig nieuws: in de regio Nijmegen, Utrecht en Groningen zijn konijnen overleden aan een aandoening die lijkt op VHS. Tegen deze aandoening wordt al jaren gevaccineerd, maar het lijkt erop alsof het hier om een nieuwe variant van het VHS-virus gaat. Voor binnenkonijnen is het risico beperkt. Buitenkonijnen adviseren we om te voorkomen dat ze in contact kunnen komen met wilde konijnen en in te sprayen met Nomyiasis spray om muggenbeten zoveel mogelijk te voorkomen.

Elk jaar roept Stichting KonijnenBelangen de maand november uit tot Konijnenmaand. Dit jaar staat de Konijnenmaand in het teken van het chippen van konijnen. Belangrijk daarbij is dat het konijn steeds meer als een huisdier wordt gezien en het chippen daar gewoon bij hoort. Speciaal daarom gaat Dierenziekenhuis Eindhoven konijnen chippen tot 15 december voor slechts € 30,- inclusief de registratie en de consulttijd (normaal € 71,-). Zo voorkomt u dat uw konijn een asielzoeker wordt.

Dierenziekenhuis Eindhoven heeft zich aangesloten bij Beste Dierenartsen. Beste Dierenartsen is een samenwerkingsverband van meerdere dierenartspraktijken en dierenziekenhuizen in Nederland. Op deze manier bundelen wij onze krachten en kunnen we uw huisdier nog betere zorg geven. Daarnaast biedt Beste Dierenartsen specifieke voordelen die in het komende jaar tot uiting komen in acties en aanbiedingen. Kijk ook op eindhoven.bestedierenartsen.nl voor meer informatie.

Dierenziekenhuis Eindhoven gaat bewust om met het inzetten van antibioticum. De laatste jaren is er veel aandacht voor resistentie. Bacteriën die resistent worden voor onze antibiotica vormen een probleem voor de gezondheid van dieren èn mensen. Dit is de reden dat Dierenziekenhuis Eindhoven zich inzet om minder antibioticum te gebruiken. Daarnaast wordt er bewuster gekozen om bepaalde antibiotica alleen in uitzonderlijke gevallen voor te schrijven. Deze voortgang is duidelijk te zien in de antibioticumcijfers van 2012 tot en met 2014.

Het is zover! Dierenziekenhuis Eindhoven heeft zijn 10.000ste mogen begroeten! Vandaag schreef Mariska zijn konijnen Jut en Jul in bij Dierenziekenhuis Eindhoven. Jul werd uiteindelijk de 10.000ste patiënt. Daarmee wint Mariska één van de twee ballonvaarten die het dierenziekenhuis weggeeft. Daarnaast krijgt zij een pakket met schoonmaakmiddelen, ter beschikking gesteld door Alfasan. De winnaar van de fotowedstrijd is ook bekend! Monty is de hond die trots bij zijn vlaggetje staat. Baasjes Cees en Anniek winnen daarmee een ballonvaart.

De zoektocht naar de 10.000ste patiënt is gestart. Met een oproep in weekkrant Groot Eindhoven roept Dierenziekenhuis Eindhoven iedereen op om mee te helpen de 10.000ste patiënt binnen te krijgen. Daarvoor kunnen vlaggetjes worden opgehaald bij diverse dierenspeciaalzaken, hondenuitlaatservice Viva la Vida en hondenschool Very Important Dogs. Door het plaatsen van een vlaggetje maakt men kans op een ballonvaart. De eerste foto's waren al verwerkt in het artikel.

Met de inschrijving van de 10.000ste patiënt viert Dierenziekenhuis Eindhoven een grote mijlpijl in haar slechts 4-jarig bestaan. Ook de baasjes van de 10.000ste patiënt winnen een ballonvaart van Flash Ballooning. Wanneer zij hun dier inschrijven winnen ze daarnaast een pakket met schoonmaakmiddelen dat belangeloos beschikbaar werd gesteld door Alfasan.

De actie duurde uiteindelijk vier weken en er kwamen veel leuke reacties binnen.

Lees het artikel in Groot Eindhoven.

Vindt u die Seresto band ook geen pareltje? De Makadi halsband is het perfecte accessoire voor de Seresto teken- en vlooienband is nu verkrijgbaar bij Dierenziekenhuis Eindhoven. U klikt de Seresto band vast in de Makadi halsband en ziet er niets meer van. De Makadi halsband is beschikbaar in 3 verschillende maten en geschikt voor honden vanaf 10 kilogram.

Van15 april tot en met 31 mei geeft Proteq Dier & Zorg een extra hoge eenmalige korting van 25 Euro bij het afsluiten van een zorgverzekering. Met de Proteq Dier & Zorg verzekering geeft u uw hond of kat de beste zorg voor een betaalbare prijs.

In weekkrant Groot Eindhoven vraagt Dierenziekenhuis Eindhoven aandacht voor de vergeten kat en hond. Het zijn dieren die wel een huisje hebben en waar goed voor wordt gezorgd, maar die niet bij een dierenarts komen. Deels komt dat doordat deze dieren gezond lijken te zijn, anderzijds komt het doordat ze niet gevaccineerd worden. Een regelmatige controle ontbreekt dan vaak. En juist die regelmatige controle kan een hoop problemen voorkomen.

In de praktijk zien we helaas soms dat dieren hun baasjes verrassen met hun ziekte. Een kat die met verlamde achterpoten de praktijk in wordt gebracht. Alhoewel de eerste gedacht is dat de kat is aangereden komt het vaker voor dat een verborgen hartprobleem zich uit. Het hartprobleem leidt tot bloedstolsels die uiteindelijk vastlopen in de aders bij de achterpoten. Was het hartprobleem eerder opgemerkt dan had het mogelijk voorkomen kunnen worden. Een hond die moeite heeft met opstaan heeft vaak last van gewrichtsslijtage (arthrose). Door op tijd te behandelen kunnen ernstige gewrichts- en spierklachten worden voorkomen.

Vergeet uw kat of hond dus niet en laat deze regelmatig controleren door de dierenarts.

Lees het artikel in Groot Eindhoven.

Iedereen kent er wel een; een vergeten kat of hond. Het zijn katten en honden die een huisje hebben en waar goed voor wordt gezorgd. Ze krijgen te eten en worden gekamd en geknuffeld. Toch komen ze nooit bij de dierenarts. En dat is logisch, want ze zijn gezond. Dierenziekenhuis Eindhoven gaat in maart op zoek naar deze katten en honden. Het blijkt namelijk dat deze vergeten katten en honden lang niet allemaal zo gezond zijn als ze zich voordoen. Sommige dieren verrassen hun eigenaar met hun ziekte.  Ze komen moeilijk van hun plek, worden mager of zijn plotseling verlamd.  Door ook van deze dieren op tijd de gezondheid te laten controleren kunnen ze langer en nòg gezonder leven.

Dat het advies om een Paracetamolletje te geven aan je hond of kat verkeerd kan uitpakken maakt dierenarts Stijn Peters duidelijk in dit artikel dat in de Telegraaf van zondag 7 februari stond. Lees het artikel door op de afbeelding te klikken:

Of je een fret of degoe mag houden is nog niet bekend, maar konijnen, gerbils en witbuikegels mogen per 1 februari zonder problemen worden gehouden als huisdier. De Overheid heeft inmiddels een lijst van honderd diersoorten gepubliceerd die gehouden mogen worden. Er wordt echter in de komende maanden meer onderzoek gedaan naar honderden diersoorten om te kijken of die ook op de positieflijst mogen. Zo ontbreekt de fret op de lijst, terwijl de nerts - niet echt geschikt als huisdier - wel gehouden mag worden.

Per 29 december 2014 veranderen er een aantal regels met betrekking tot het reizen met dieren binnen Europa. Een van de belangrijkste wijzigingen is dat elke hond, kat of fret die Nederland binnenkomt moet zijn gevaccineerd tegen Rabiës (Hondsdolheid). Deze vaccinatie moet 21 dagen voor binnenkomst zijn gezet. Dat kan pas op een leeftijd van 12 weken, wat inhoudt dat honden, katten en fretten die Nederland binnen komen minimaal 15 weken moeten zijn. Ook zijn er wijzigingen aangebracht aan het Europees Dierenpaspoort.

Iedereen weet wel dat het niet verstandig is om zijn hond chocolade te geven. En ook druiven zijn niet het beste voedingsmiddel voor honden en katten. Maar soms komen dieren in aanraking met stoffen waarvan het niet algemeen bekend is dat ze giftig zijn. Dat kan expres gebeuren of per ongeluk. Helaas is de afloop niet altijd te voorspellen. Voorkomen is daarom beter dan genezen. Lees verder...

Tanden poetsen is de beste manier om een gebit schoon te houden. Helaas lukt dat niet bij iedere viervoeter of huistijger. Dierenziekenhuis Eindhoven heeft nu het gebitsprogramma van Orozyme in zijn assortiment opgenomen. Het bestaat uit sticks, strips, snacks en poeder waarmee het gebit eenvoudig wordt schoon gehouden. Door de toevoeging van enzymen en algenextracten voorkomen en verwijderen deze producten het tandsteen bij uw hond of kat. Zo houdt u het gebit van uw dier op een makkelijke en lekkere manier schoon.

Voor velen zijn ze de meest ongewenste verstekelingen op hun huisdier. Vlooien bezorgen dierenbaasjes veel kopzorgen. Wie ze op zijn dier vindt is er meestal niet snel vanaf. Maar hoe voorkom je een vlooienplaag op je dier. In een gesprek met dierenarts Stijn Peters van Dierenziekenhuis Eindhoven komen alle ins en outs van deze kriebelende plaaggeesten aan bod.

Je bent startend ondernemer en begint vol passie met je eerste eigen bedrijf. Na jaren hard werken heb je een bloeiende zaak neergezet en lijkt alles op rolletjes te lopen. Totdat je met een grote tegenslag te maken krijgt en je bedrijf niet meer verder kan. Het overkwam Marijke Seerden. Zij startte twee jaar geleden Hondenuitlaatservice Viva la Vida. Toen haar transportbus het begaf zag zij het einde van haar droom naderen. Een oproep op Facebook leidde uiteindelijk tot hulp.

Dierenziekenhuis Eindhoven wilde op een ludieke manier laten zien hoe zij omgaat met haar patiënten. Dat dit geen standaard bedrijfsfilm kon worden moge duidelijk zijn. Zo ontstond het idee van Luna die samen met haar baasje Lotte naar de praktijk kwam voor een ernstig spoedgeval. Bekijk zelf hoe dat afloopt.

Wie onze website met een mobiele telefoon bezoekt krijgt vanaf nu de mobiele versie te zien. Deze is aangepast aan het kleine scherm, maar bevat alle inhoud van de grote site. Ideaal hiervan is dat je door te klikken op ons telefoonnummer ons direct belt. En zet onze website ook in het startscherm van je iPhone of Android zodat je ons altijd kunt bereiken.

Hij is echt supermooi geworden, onze fotomuur. Uiteraard willen we iedereen bedanken voor hun felicitaties, lieve kaarten, bloemen en foto's! De muur is prachtig. Hangt jouw dier er nog niet tussen? Breng dan een keer een fotolijstje mee en wij hangen hem er alsnog bij.

De winnaars van de Chip en Win actie zijn bekend! Kat Momo van de Familie Nguyen wond twee zakken Hill's kittenvoeding en Profender Ontwormingspipetten, zodat deze schattige binnenkat een jaar lang gratis kan worden ontwormd. De Franse Bulldog Bono van de Familie Janssen won Advantix, Profender en een zak voeding van Hill's. Op deze manier is hij een jaar lang vrij van teken, vlooien en wormen.

De winter van 2013/2014 zal bekend blijven als een van de warmste ooit. Dat warme weer had echter meer gevolgen. Dieren werden belaagd door insecten, vlooien, teken en ander gespuis. In dit interview met dierenarts Eline Das legt ze uit wat de gevolgen zijn.

De winnaars zijn bekend. Kijk snel wie onze tekenwedstrijd heeft gewonnen. Dierenziekenhuis Eindhoven organiseerde een tekenwedstrijd om aandacht te vragen voor de tekenproblematiek. U kon meedoen door een mooie Teek te tekenen of te knutselen. De winnaars zijn bekend en er zelfs een Poedelprijs opgesteld!

Dierenziekenhuis Eindhoven biedt u de mogelijkheid mee te kijken met operaties. Daarvoor maken zij gebruik van speciale GoPro camera's waardoor u de operatie ziet vanuit het oogpunt van de dierenarts. Houd ons YouTube kanaal in de gaten.

Dierenziekenhuis Eindhoven houdt van dieren. In 2013 hebben wij enkele goede doelen ondersteund die zich bezig houden met de zorg voor gevonden of verwaarloosde dieren. Daarmee werd ruim € 2700,- gedoneerd aan goede doelen als de Dierenbescherming en stichting Jagdgefährten. De Duitse Stichting Jagdgefährten (jagdgefaehrten.de) kreeg ontwormingsmiddelen en shampoo gedoneerd ter waarde van ruim € 500,-. Met deze middelen kunnen zij gevonden dieren ziektevrij herplaatsen. De Dierenbescherming Brabant Zuid-Oost (brabantzo.dierenbescherming.nl) werd in 2013 ondersteund bij de hulp aan gevonden en wilde dieren. De rekening van € 2118,- werd door Dierenziekenhuis Eindhoven op zich genomen. Daarnaast werd er tijdens het Kerstdiner voor Honden goed gedoneerd voor de Dierenbescherming. In de collectebus kwam in totaal € 97,60 waarvoor wij u ook graag bedanken. In 2014 zal Dierenziekenhuis Eindhoven zich in blijven zetten voor dieren in nood.

Op zondag 22 december 2013 vond de jaarlijkse Woensel-West Kerstmarkt plaats. Tijdens deze Kerstmarkt organiseerde Dierenziekenhuis Eindhoven weer het Kerstdiner voor Honden. Ruim 80 honden schoven aan bij de mooi versierde tafels en genoten van Hill's kalkoenpaté.

Vet verliezen en spieren opbouwen. Het klinkt als het perfecte dieet. Dit doen beren die in winterslaap zijn. Meer lezen over winterslaap? Op zaterdag 16 november verscheen er in De Telegraaf een artikel over de winterslaap bij dieren. Sommige hamsters en schildpadden slapen namelijk graag wanneer het buiten koud is. Met medewerking van dierenarts Stijn Peters.

Op zondag 3 november was Dierenziekenhuis Eindhoven een van de onderwerpen in het programma BV Brabant. In dit programma van Omroep Brabant werd een kijkje genomen in de kliniek. Ook de baasjes van de patiënten kwamen aan het woord. Na dit blikje binnen onze muren ging presentatrice Karenanna Knopper in gesprek met dierenarts Stijn Peters. Zij spraken over ondernemen, beloftes en de toekomst van Dierenziekenhuis Eindhoven.

Op zondag 3 november werd Dierenziekenhuis Eindhoven in het zonnetje gezet door Omroep Brabant. In het programma BV Brabant leidde de omroep u rond in de kliniek. Ook ging presentatrice Karenanna Knopper in de studio een gesprek aan met dierenarts Stijn Peters. Bekijk hier de herhaling.

De ziekte van Weil verandert, maar het vaccin was jarenlang hetzelfde. Daardoor werden er nog steeds honden ziek. Nu is er een nieuw vaccin dat beschermt tegen de vier leptospirose bacteriën die de ziekte van Weil veroorzaken. Daarmee zet Dierenziekenhuis Eindhoven een grote stap richting de toekomst. Maak uw hond ook klaar voor de toekomst!

In april 2013 presenteerde Dierenziekenhuis Eindhoven zich weer in de Telegraaf met een artikel over teken en de geveren voor dieren en mensen. Ook werd een soortgelijk artikel geplaatst in de Trompetter.

In april 2013 schreef dierenarts Stijn Peters over de wettelijke verplichting van het chippen bij honden. De gevolgen ervan zouden belangrijk zijn voor fokkers en kopers. In de Weekkrant Groot Eindhoven stonden de gevolgen beschreven.

In Maart 2013 verscheen deze prachtige fotoreportage over Dierenziekenhuis Eindhoven in het glossy E'ven Geduld. De mooie sfeerbeelden spreken van zich. Lees en geniet.

Leishmania is een ziekte die in Zuid-Europa veelvuldig voorkomt. Honden worden regelmatig met de parasiet besmet na een muggenbeet van de zandvlieg. Honden met Leishmania dragen de parasiet hun hele leven bij zich en genezen er niet meer van. De klachten kunnen bestaan uit huidklachten, zoals korsten op de oren of tenen. Daarnaast kan uiteindelijk nierfalen ontstaan, waaraan de hond overlijdt. Het is dus belangrijk om de infectie te voorkomen. Dit kan door tijdig te vaccineren. Honden mogen vanaf 6 maanden gevaccineerd worden. De eerste keer zal een hond drie vaccinaties krijgen met steeds drie weken tussentijd. Daarna is de hond een jaar beschermd voor Leihsmania. De vaccinatie wordt daarna jaarlijks herhaald. Vaccineren wordt aangeraden voor honden die reizen naar Zuid-Europa.

Naar aanleiding van de deelname aan The Next Entrepreneur vond vaktijdschrift Dier-en-Arts het interessant in november 2012 een artikel te wijden aan de dierenartsen van het Dierenziekenhuis. Op deze manier konden zij een inspiratie vormen voor andere dierenartsen.

Wie een hond of kat met suikerziekte in huis heeft, moet daar heel wat aanpassingen voor doen. Het vraagt om een regelmatig dagritme, omdat  er twee keer per dag insuline moet worden toegediend. Ook moet de voeding aangepast worden op de toediening van insuline, zodat dieren een veel constantere suikerspiegel hebben. Dankzij de Vetpen, een innovatief product van MSD Nederland, is het toedienen van insuline eenvoudiger geworden voor hond en kat. De Vetpen is nu verkrijgbaar bij Dierenziekenhuis Eindhoven.

De Vetpen is nu verkrijgbaar bij Dierenziekenhuis Eindhoven. De starterkit bevat de vetpen (0,5 tot 8,0 eenheden) en 28 naalden en kost € 90,00. Bij de Vetpen krijgt u bij Dierenziekenhuis Eindhoven het eerste flesje insuline gratis, samen met een Vetpen USB-stick met instructievideo.

Op 31 augustus 2012 werd Dierenziekenhuis Eindhoven opgeschrikt door een luide knal en veel rondvliegend puin. Een Peugeot boorde zich vanuit de Marconilaan in de pui van de behandelkamer en wachtkamer. Dierenarts Stijn Peters kon zich net op tijd uit de voeten maken en ontweek daarmee een zware glasplaat. Ondanks de enorme ravage bleef iedereen ongedeerd. Op het moment van het ongeluk waren er geen dieren aanwezig.

Binnen enkele dagen werd de pui weer waterdicht gemaakt, maar het duurde nog tot januari 2013 voordat de schade weer was hersteld. Dierenziekenhuis Eindhoven was al die tijd normaal geopend.

Bekijk op de film hieronder hoe snel dierenarts Stijn Peters reageerde op de knal.

"We krijgen zelfs stinkdieren en wallaby’s op de behandeltafel"

Wie wordt The Next Entrepreneur 2012? Misschien gaat die titel wel naar Stijn Peters en Bernard Valkenburg van Dierenziekenhuis Eindhoven. In april startte de verkiezing en beide dierenartsen waren er als de kippen bij om de strijd aan te gaan. In de verkiezing zoeken MKB-Nederland en de Rabobank naar de meest vernieuwende jonge ondernemer van 2012.

Bron: MKBServiceDesk

Heeft uw kat last van een schildklierprobleem? Geeft u dagelijks medicatie aan uw kat als behandeling van een schildklier probleem? Er is een eenvoudigere oplossing. Na het succes in de Verenigde Staten is Hills Y/D nu ook beschikbaar in Nederland. Hills Y/D is een kattenvoeding die zo weinig jodium bevat dat de afwijkende schildklier nooit meer te veel schildklier hormoon aanmaakt. Hierdoor hoeft u uw kat niet langer medicijnen te geven. Binnen drie weken dalen de schildklier waardes naar een normaal niveau. Er is een voorwaarde: uw kat mag niets anders hebben dan deze voeding, omdat andere voedingsmiddelen en snoepjes wel jodium bevatten. Dierenziekenhuis Eindhoven heeft Hills Y/D beschikbaar als blikvoeding en als brok (1,5 kg en 5kg).

Nhero heet hij, de 2000ste patiënt van Dierenziekenhuis Eindhoven. Dinsdag 15 mei 2012 was het zo ver, Dierenziekenhuis Eindhoven verwelkomde haar 2000ste patiënt. De baasjes van Nhero, de heer Schultinga en mevrouw Damstra, reageerden verrast toen zij te horen kregen dat hun nieuwe pup de gelukkige was: “Ik weet al wat we gaan kopen voor Nhero, een mooi groot kussen. Dat wordt zijn gelukskussen.”

Uit handen van dierenartsen Bernard Valkenburg en Stijn Peters ontvingen mevrouw Damstra en de heer Shultinga een mooie bos bloemen. Nhero kreeg een waardebon van 100 euro, te besteden bij één van de Eindhovense dierenspeciaalzaken. Mevrouw Damstra was enthousiast : “Wat leuk dat Nhero de 2000ste is. Ik had er wel al over gelezen op de website, maar het niet verwacht.” Dat de puppycheck van Nhero zoveel teweeg zou brengen hadden ze niet verwacht.

Dierenziekenhuis Eindhoven heeft sinds de opening op 9 juli 2011 een vliegende start gemaakt. “Dat we nu al de 2000ste patiënt mogen begroeten is voor ons een grote waardering,” aldus dierenarts Bernard Valkenburg. “Dat is dan ook de reden dat deze patiënt extra in het zonnetje werd gezet.” Nhero zelf was wat beduusd van alle aandacht. De Rhodesian Ridgeback was dan ook pas enkele dagen bij zijn nieuwe baasjes. Dankzij zijn bezoek aan het dierenziekenhuis kan hij binnenkort heerlijk slapen op zijn nieuwe gelukskussen.

Nhero in de Trompetter

Zoektocht in de Trompetter en Groot Eindhoven

In De Telegraaf van 21 april 2012 stond een artikel over het konijn met dierenarts Stijn Peters.

Lees het artikel

Dierenziekenhuis Eindhoven organiseerde het "Kerstdiner voor Honden" op vrijdag 23 december 2011 van 13.00 tot 16.00 uur. Hieronder vindt u een sfeerimpressie van dit evenement.

Verslag in het Eindhovens Dagblad:

En op ED.nl

Het Kerstdiner voor Honden werd mede mogelijk gemaakt door:

Proteq Dier&Zorg Verzekering Hill's Pet Nutrition

Videoverslag op Studio040 (Gemist)

Verslag Omroep Brabant (Audioverslag rechtsboven in de hoek)
Omroepbrabant.nl

Meer foto's op: http://www.schipperkes.nl/joep-s-kerstdiner

Het Eindhovens Dagblad schreef een artikel over Dierenziekenhuis Eindhoven, net na de opening.

Lees het artikel

 

Deel deze pagina op: E-mailE-mail TwitterTwitter FacebookFacebook LinkedInLinkedIn


 
 
Laatste nieuws:
Vaccineer nú tegen Hondsdolheid
Vaccineer nú tegen Hondsdolheid

Op vakantie? Dan gaat de hond en kat toch mee! Je weet dat je je hond, kat en jezelf goed moet voorbereiden. De vaccinatie tegen Hondsdolheid, ook wel Rabiës genoemd, hoort daar bij. Maar wat nou als je maar één dag of weekend de grens over gaat? Ook dan is deze extra enting verplicht. Zorg wel dat je hond of kat die enting op tijd krijgt, zodat jullie heerlijk van jullie verblijf kunnen genieten. In mei krijg je bij de vaccinatie tegen Hondsdolheid een gratis pipet tegen vlooien, spoelworm en hartworm! Ideaal voor de vakantie

|
Kriebelbeestjes! Tot 20% Korting
Kriebelbeestjes! Tot 20% Korting

Het is kriebelbeestjestijd! Door de warme dagen zijn teken en vlooien een stuk actiever. Voorkom deze plaagdieren. Tot en met 4 mei krijg je namelijk 10% korting op vlooien- en tekenmiddelen zoals Seresto, Advantix en Bravecto. Schaf je voor één jaar aan vlooien- en tekenbestrijding aan, dan krijg je maar liefst 20% korting. Samen zorgen we voor een goede bescherming van jouw hond en kat!

|
Vacatures bij Dierenziekenhuis Eindhoven
Vacatures bij Dierenziekenhuis Eindhoven

Wegens uitbreiding zoeken wij 4 dierenartsen en 2 paraveterinairen. Als jij ook in een wereldstad als Eindhoven wilt wonen en werken bij een geweldige praktijk dan is dit je kans. Lees verder op www.dzeh.nl/vacature.

|
Beat the Vet: de strijd om overgewicht
Beat the Vet: de strijd om overgewicht

De komende maanden gaan we de strijd aan met overgewicht! Het is Vets tegen Pets. En het eindresultaat telt. Wie valt er het meest af? De media sprongen al bovenop onze actie, van Radio538 tot Hart van Nederland. Volg alle vorderingen van de teams op deze website en op Facebook. De ontknoping vindt plaats op 9 juli. Wie heeft er dan zijn Summer Body? Voor jouw huisdier hebben we in maart en april gratis gewichtsconsulten. Daarvoor kun je een afspraak maken. Ook krijg je in deze maanden 15% korting op Hill's Metabolic. Dat geldt niet alleen voor de brokken, maar ook voor de nieuwe stoofpotjes.


|
NIEUW: Hill's Stoofpotjes
NIEUW: Hill's Stoofpotjes

Het leven van jouw viervoeter wordt net ietsbeter dankzij de nieuwe stoofpotjes van Hill's. Naast de bekende brokken, blikvoeding en maaltijdzakjes kun je je hond of kat nu ook verwennen met een stoofpotje. De stoofpotjes zijn gemaakt om te passen binnen de gezondheidsbehoefte van jouw dier. Door de grote selectie aan stoofpotjes is er altijd een variant die past. Hill's stoofpotjes zijn verkrijgbaar voor de hond en de kat.

|
Elke zaterdag langer geopend
Elke zaterdag langer geopend

Dierenziekenhuis Eindhoven is per direct langer geopend op zaterdag. Daarmee zijn de dierenartsen van het dierenziekenhuis in Eindhoven uniek. Van maandag tot en met vrijdag is het dierenziekenhuis geopend van 8.30 tot 19.30 uur. Op zaterdag zijn de nieuwe openingstijden van 10.00 tot 17.00 uur. Voor een bezoek met uw dier kunt u via de website www.dzeh.nl/afspraak of telefonisch via 040-3040054 een afspraak maken.

|