Gratis gebitscontrole! De gezondheid van het gebit is belangrijk voor jouw huisdier. Daarom is een goede verzorging van de tanden van groot belang. De hele maand februari kun je een afspraak maken voor een gratis gebitscontrole. Tijdens deze afspraak wordt het gebit van je dier door een van onze professionals nagekeken. Je krijgt advies over hoe het gebit in goede gezondheid is te houden. Somds wordt er geadviseerd om een gebitsbehandeling te laten uitvoeren. Bij iedere gebitsbehandeling die je in februari afspreekt, krijg je een gebitsverzorgingsset ter waarde van maximaal €22,50 helemaal gratis. Maak nu een afspraak via ons afsprakenformulier of 040-3040054.

Dierenziekenhuis Eindhoven is per direct langer geopend op zaterdag. Daarmee zijn de dierenartsen van het dierenziekenhuis in Eindhoven uniek. Van maandag tot en met vrijdag is het dierenziekenhuis geopend van 8.30 tot 19.30 uur. Op zaterdag zijn de nieuwe openingstijden van 10.00 tot 17.00 uur. Voor een bezoek met uw dier kunt u via de website www.dzeh.nl/afspraak of telefonisch via 040-3040054 een afspraak maken.

Pagina 1 van 29 > >>

 
algemeen
   
 

Dierenartsen in de media

Dierenziekenhuis Eindhoven is niet alleen actief als dierenartsprakijk, maar wil ook nog wel eens in de media van zich laten horen. Hieronder een verslag van alle media-aandacht die de dierenartsen ten beurte viel.

Begin juli kwamen de dames en heren van Drukwerkdeal poolshoogte nemen in de praktijk. De conclusie was: "Dat kan Anders". Door Drukwerkdeal werd het kantoor en een deel van de opname aangepakt. Met muurbehang, stickers op de deuren, stickers op de kluisjes en diverse drukwerk veranderde deze praktijkruimen luxe vergezichten. Bekijk in de video de prachtige uitslaapweide voor honden, en het gepimpte kantoor.

Begin april kwam een verslaggever van het online magazine Indebuurt langs. Na een rondleiding door de praktijk had zij een openhartig met dierenarts Stijn Peters. Dat ging over de zojuist behandelde sugar glider tot de zojuist gesteriliseerde hond in de opname. Uiteindelijk werd het gesprek serieuzer en ging het over inslapen. Een onderwerp dat ook gevoelig ligt bij dierenartsen.

Lees het artikel op Indebuurt

Het allerleukste Kerstevenement is terug: het Kerstdiner voor Honden!

Kerstdiner voor Honden 2017

Op zondag 17 december 2017 beleefde je dit heerlijke diner op de Markt in Eindhoven. Op het terras van de schaatsbaan wordt een speciaal Kerstdiner geserveerd aan jouw hond. Reserveer een plaats aan tafel en beleef de meest betoverende Kerst! Het Kerstdiner wordt mede mogelijk gemaakt door Hill's diervoeding (ga naar de website).

Dit jaar werd er tijdens het Kerstdiner €150,25 opgehaald voor de Dierenbescherming. Dit bedrag komt ten goede aan Dierenopvangcentrum de Doornakker in Eindhoven. Bedankt!

Eindhovens Dagblad: Kerstdiner voor Honden op Markt

Studio040: Honden genieten van Kerstdiner in binnenstad

Groot Eindhoven: Hilarisch hondenkerstdiner op de Markt

Radio 538: Fragment tijdens Coen & Sander show

Omroep Brabant: Je mag hier met je pootjes eten

Facebook: Foto album Kerstdiner voor Honden

 

Op donderdag 26 oktober om 19.00 uur organiseert Dierenziekenhuis Eindhoven in samenwerking met hondenschool Very Important Dogs een lezing over vuurwerkangst bij honden. Dierenarts Eline Das zal samen met gedragsdeskundige Irma Klaassen ingaan op de oorzaken en gevolgen van vuurwerkangst. Naast het aanpakken van het gedrag van de hond is er ook aandacht voor de diverse hulpmiddelen zoals medicatie, angstremmende voedingsadditieven, stressverlagende hormonen en het Thundershirt. Gedurende de avond is er ruimte genoeg voor al uw vragen. Aanmelden kan via www.dzeh.nl/lezing.

De aankondiging werd geplaatst in Groot Eindhoven.

Op 8 december publiceerde het Eindhovens Dagblad een artikel over hond Uma. Uma is het schoolvoorbeeld van een hond met angst voor vuurwerk. Desondanks bracht haar baasje, journalist bij het ED, een bezoek aan een vuurwerktraining. Daar bleek al snel dat de hulp van een dierenarts moest worden ingeroepen. Uma kreeg bij Dierenziekenhuis Eindhoven het advies om te starten met angstremmende medicatie. Hopelijk heeft Uma dan toch een prettige jaarwisseling.

Lees het artikel

Dinsdag 9 november werd de wereld opgeschrikt met het feit dat de Donald Trump de nieuwe president van de Verenigde Staten zou worden. Niemand had dat verwacht. Voor Dierenziekenhuis Eindhoven was het de nieuwe leider een uitgesproken doelwit om de Wintercheck onder de aandacht te brengen.

Eindhoven Dichtbij maakte er een mooi artikel over:

Dierenarts Eline Das werd door Omroep Brabant gevraagd om uitleg te geven over VHS-2 bij konijnen, ook wel RHD-2 genoemd. Door de opkomst van deze nieuwe VHS-variant in Nederland wordt eens temeer duidelijk dat vaccineren van konijnen van levensbelang is. Vaccinatie van konijnen tegen VHS-2 (maar ook VHS1 en Myxomatose) voorkomt dat ze vroegtijdig overlijden. Vandaag werd ook bekend dat er een nieuw VHS2-geval in Zuid-Holland is vastgesteld. Ook zijn er Brabantse en Limburgse konijnen overleden aan VHS, maar daarvan moet nog worden vastgesteld of het om VHS1 of VHS2 gaat. De ernst van de situatie wordt duidelijk aan de hand van beelden van konijnenopvang Franky in Eindhoven.

Omroep Brabant deed op 31 december verslag van de drukte tijdens oudjaarsavond van 2015. Ook brachten zij een bezoek aan Dierenziekenhuis Eindhoven om vast te leggen hoe het met de drukte gesteld was in de kliniek. Een van de dierlijke "vuurwerkslachtoffers" kwam net de praktijk binnen toen de camera's draaiden. Deze arme hond had mogelijk vuurwerk gegeten.

Het Kerstdiner voor Honden werd op zondag 13 december 2015 georganiseerd aan de Edisonstraat. Tijdens dit gezellige evenement mochtenmeer dan honderd honden uit Eindhoven en omstreken aan tafel. Ze konden genieten van Hill's Ideal Balance Tender Chicken and Vegetables als voorgerecht. Het hoofdgerecht van het 2-gangen diner bestond uit Hill's Turkey met erwten en wortelen. Er werd gesmikkeld en gesmuld tijdens deze derde editie van het Kerstdiner. Het was een spektakel om te zien hoe de meer dan honderd honden aanvielen op hun borden. Ook het Eindhovens Dagblad was aanwezig en deed uitgebreid verslag van alle spektakel.

Lees het krantenartikel

Bekijk nog meer foto's

De zoektocht naar de 10.000ste patiënt is gestart. Met een oproep in weekkrant Groot Eindhoven roept Dierenziekenhuis Eindhoven iedereen op om mee te helpen de 10.000ste patiënt binnen te krijgen. Daarvoor kunnen vlaggetjes worden opgehaald bij diverse dierenspeciaalzaken, hondenuitlaatservice Viva la Vida en hondenschool Very Important Dogs. Door het plaatsen van een vlaggetje maakt men kans op een ballonvaart. De eerste foto's waren al verwerkt in het artikel.

Met de inschrijving van de 10.000ste patiënt viert Dierenziekenhuis Eindhoven een grote mijlpijl in haar slechts 4-jarig bestaan. Ook de baasjes van de 10.000ste patiënt winnen een ballonvaart van Flash Ballooning. Wanneer zij hun dier inschrijven winnen ze daarnaast een pakket met schoonmaakmiddelen dat belangeloos beschikbaar werd gesteld door Alfasan.

De actie duurde uiteindelijk vier weken en er kwamen veel leuke reacties binnen.

Lees het artikel in Groot Eindhoven.

In weekkrant Groot Eindhoven vraagt Dierenziekenhuis Eindhoven aandacht voor de vergeten kat en hond. Het zijn dieren die wel een huisje hebben en waar goed voor wordt gezorgd, maar die niet bij een dierenarts komen. Deels komt dat doordat deze dieren gezond lijken te zijn, anderzijds komt het doordat ze niet gevaccineerd worden. Een regelmatige controle ontbreekt dan vaak. En juist die regelmatige controle kan een hoop problemen voorkomen.

In de praktijk zien we helaas soms dat dieren hun baasjes verrassen met hun ziekte. Een kat die met verlamde achterpoten de praktijk in wordt gebracht. Alhoewel de eerste gedacht is dat de kat is aangereden komt het vaker voor dat een verborgen hartprobleem zich uit. Het hartprobleem leidt tot bloedstolsels die uiteindelijk vastlopen in de aders bij de achterpoten. Was het hartprobleem eerder opgemerkt dan had het mogelijk voorkomen kunnen worden. Een hond die moeite heeft met opstaan heeft vaak last van gewrichtsslijtage (arthrose). Door op tijd te behandelen kunnen ernstige gewrichts- en spierklachten worden voorkomen.

Vergeet uw kat of hond dus niet en laat deze regelmatig controleren door de dierenarts.

Lees het artikel in Groot Eindhoven.

Dat het advies om een Paracetamolletje te geven aan je hond of kat verkeerd kan uitpakken maakt dierenarts Stijn Peters duidelijk in dit artikel dat in de Telegraaf van zondag 7 februari stond. Lees het artikel door op de afbeelding te klikken:

Dierenziekenhuis Eindhoven wilde op een ludieke manier laten zien hoe zij omgaat met haar patiënten. Dat dit geen standaard bedrijfsfilm kon worden moge duidelijk zijn. Zo ontstond het idee van Luna die samen met haar baasje Lotte naar de praktijk kwam voor een ernstig spoedgeval. Bekijk zelf hoe dat afloopt.

De winter van 2013/2014 zal bekend blijven als een van de warmste ooit. Dat warme weer had echter meer gevolgen. Dieren werden belaagd door insecten, vlooien, teken en ander gespuis. In dit interview met dierenarts Eline Das legt ze uit wat de gevolgen zijn.

Dierenziekenhuis Eindhoven houdt van dieren. In 2013 hebben wij enkele goede doelen ondersteund die zich bezig houden met de zorg voor gevonden of verwaarloosde dieren. Daarmee werd ruim € 2700,- gedoneerd aan goede doelen als de Dierenbescherming en stichting Jagdgefährten. De Duitse Stichting Jagdgefährten (jagdgefaehrten.de) kreeg ontwormingsmiddelen en shampoo gedoneerd ter waarde van ruim € 500,-. Met deze middelen kunnen zij gevonden dieren ziektevrij herplaatsen. De Dierenbescherming Brabant Zuid-Oost (brabantzo.dierenbescherming.nl) werd in 2013 ondersteund bij de hulp aan gevonden en wilde dieren. De rekening van € 2118,- werd door Dierenziekenhuis Eindhoven op zich genomen. Daarnaast werd er tijdens het Kerstdiner voor Honden goed gedoneerd voor de Dierenbescherming. In de collectebus kwam in totaal € 97,60 waarvoor wij u ook graag bedanken. In 2014 zal Dierenziekenhuis Eindhoven zich in blijven zetten voor dieren in nood.

Op zondag 22 december 2013 vond de jaarlijkse Woensel-West Kerstmarkt plaats. Tijdens deze Kerstmarkt organiseerde Dierenziekenhuis Eindhoven weer het Kerstdiner voor Honden. Ruim 80 honden schoven aan bij de mooi versierde tafels en genoten van Hill's kalkoenpaté.

Vet verliezen en spieren opbouwen. Het klinkt als het perfecte dieet. Dit doen beren die in winterslaap zijn. Meer lezen over winterslaap? Op zaterdag 16 november verscheen er in De Telegraaf een artikel over de winterslaap bij dieren. Sommige hamsters en schildpadden slapen namelijk graag wanneer het buiten koud is. Met medewerking van dierenarts Stijn Peters.

Op zondag 3 november was Dierenziekenhuis Eindhoven een van de onderwerpen in het programma BV Brabant. In dit programma van Omroep Brabant werd een kijkje genomen in de kliniek. Ook de baasjes van de patiënten kwamen aan het woord. Na dit blikje binnen onze muren ging presentatrice Karenanna Knopper in gesprek met dierenarts Stijn Peters. Zij spraken over ondernemen, beloftes en de toekomst van Dierenziekenhuis Eindhoven.

In april 2013 presenteerde Dierenziekenhuis Eindhoven zich weer in de Telegraaf met een artikel over teken en de geveren voor dieren en mensen. Ook werd een soortgelijk artikel geplaatst in de Trompetter.

In april 2013 schreef dierenarts Stijn Peters over de wettelijke verplichting van het chippen bij honden. De gevolgen ervan zouden belangrijk zijn voor fokkers en kopers. In de Weekkrant Groot Eindhoven stonden de gevolgen beschreven.

In Maart 2013 verscheen deze prachtige fotoreportage over Dierenziekenhuis Eindhoven in het glossy E'ven Geduld. De mooie sfeerbeelden spreken van zich. Lees en geniet.

Naar aanleiding van de deelname aan The Next Entrepreneur vond vaktijdschrift Dier-en-Arts het interessant in november 2012 een artikel te wijden aan de dierenartsen van het Dierenziekenhuis. Op deze manier konden zij een inspiratie vormen voor andere dierenartsen.

Op 31 augustus 2012 werd Dierenziekenhuis Eindhoven opgeschrikt door een luide knal en veel rondvliegend puin. Een Peugeot boorde zich vanuit de Marconilaan in de pui van de behandelkamer en wachtkamer. Dierenarts Stijn Peters kon zich net op tijd uit de voeten maken en ontweek daarmee een zware glasplaat. Ondanks de enorme ravage bleef iedereen ongedeerd. Op het moment van het ongeluk waren er geen dieren aanwezig.

Binnen enkele dagen werd de pui weer waterdicht gemaakt, maar het duurde nog tot januari 2013 voordat de schade weer was hersteld. Dierenziekenhuis Eindhoven was al die tijd normaal geopend.

Bekijk op de film hieronder hoe snel dierenarts Stijn Peters reageerde op de knal.

"We krijgen zelfs stinkdieren en wallaby’s op de behandeltafel"

Wie wordt The Next Entrepreneur 2012? Misschien gaat die titel wel naar Stijn Peters en Bernard Valkenburg van Dierenziekenhuis Eindhoven. In april startte de verkiezing en beide dierenartsen waren er als de kippen bij om de strijd aan te gaan. In de verkiezing zoeken MKB-Nederland en de Rabobank naar de meest vernieuwende jonge ondernemer van 2012.

Bron: MKBServiceDesk

Nhero heet hij, de 2000ste patiënt van Dierenziekenhuis Eindhoven. Dinsdag 15 mei 2012 was het zo ver, Dierenziekenhuis Eindhoven verwelkomde haar 2000ste patiënt. De baasjes van Nhero, de heer Schultinga en mevrouw Damstra, reageerden verrast toen zij te horen kregen dat hun nieuwe pup de gelukkige was: “Ik weet al wat we gaan kopen voor Nhero, een mooi groot kussen. Dat wordt zijn gelukskussen.”

Uit handen van dierenartsen Bernard Valkenburg en Stijn Peters ontvingen mevrouw Damstra en de heer Shultinga een mooie bos bloemen. Nhero kreeg een waardebon van 100 euro, te besteden bij één van de Eindhovense dierenspeciaalzaken. Mevrouw Damstra was enthousiast : “Wat leuk dat Nhero de 2000ste is. Ik had er wel al over gelezen op de website, maar het niet verwacht.” Dat de puppycheck van Nhero zoveel teweeg zou brengen hadden ze niet verwacht.

Dierenziekenhuis Eindhoven heeft sinds de opening op 9 juli 2011 een vliegende start gemaakt. “Dat we nu al de 2000ste patiënt mogen begroeten is voor ons een grote waardering,” aldus dierenarts Bernard Valkenburg. “Dat is dan ook de reden dat deze patiënt extra in het zonnetje werd gezet.” Nhero zelf was wat beduusd van alle aandacht. De Rhodesian Ridgeback was dan ook pas enkele dagen bij zijn nieuwe baasjes. Dankzij zijn bezoek aan het dierenziekenhuis kan hij binnenkort heerlijk slapen op zijn nieuwe gelukskussen.

Nhero in de Trompetter

Zoektocht in de Trompetter en Groot Eindhoven

In De Telegraaf van 21 april 2012 stond een artikel over het konijn met dierenarts Stijn Peters.

Lees het artikel

Dierenziekenhuis Eindhoven organiseerde het "Kerstdiner voor Honden" op vrijdag 23 december 2011 van 13.00 tot 16.00 uur. Hieronder vindt u een sfeerimpressie van dit evenement.

Verslag in het Eindhovens Dagblad:

En op ED.nl

Het Kerstdiner voor Honden werd mede mogelijk gemaakt door:

Proteq Dier&Zorg Verzekering Hill's Pet Nutrition

Videoverslag op Studio040 (Gemist)

Verslag Omroep Brabant (Audioverslag rechtsboven in de hoek)
Omroepbrabant.nl

Meer foto's op: http://www.schipperkes.nl/joep-s-kerstdiner

Het Eindhovens Dagblad schreef een artikel over Dierenziekenhuis Eindhoven, net na de opening.

Lees het artikel

 

Deel deze pagina op: E-mailE-mail TwitterTwitter FacebookFacebook LinkedInLinkedIn


 
 
Laatste nieuws:
Februari: Gratis gebitscontroles!
Februari: Gratis gebitscontroles!

Gratis gebitscontrole! De gezondheid van het gebit is belangrijk voor jouw huisdier. Daarom is een goede verzorging van de tanden van groot belang. De hele maand februari kun je een afspraak maken voor een gratis gebitscontrole. Tijdens deze afspraak wordt het gebit van je dier door een van onze professionals nagekeken. Je krijgt advies over hoe het gebit in goede gezondheid is te houden. Somds wordt er geadviseerd om een gebitsbehandeling te laten uitvoeren. Bij iedere gebitsbehandeling die je in februari afspreekt, krijg je een gebitsverzorgingsset ter waarde van maximaal €22,50 helemaal gratis. Maak nu een afspraak via ons afsprakenformulier of 040-3040054.

|
Dierenziekenhuis Eindhoven langer geopend
Dierenziekenhuis Eindhoven langer geopend

Dierenziekenhuis Eindhoven is per direct langer geopend op zaterdag. Daarmee zijn de dierenartsen van het dierenziekenhuis in Eindhoven uniek. Van maandag tot en met vrijdag is het dierenziekenhuis geopend van 8.30 tot 19.30 uur. Op zaterdag zijn de nieuwe openingstijden van 10.00 tot 17.00 uur. Voor een bezoek met uw dier kunt u via de website www.dzeh.nl/afspraak of telefonisch via 040-3040054 een afspraak maken.

|
Inzicht met de iBowl
Inzicht met de iBowl

De iBowl is de slimste voerbak. Met de iBowl krijg je inzicht in de voeding van jouw dier. De iBowl houdt exact bij hoeveel jouw hond of kat eet. In combinatie met de FitLight en de Petalways app krijg je een goede balans tussen voeding en beweging. De iBowl is bij Dierenziekenhuis Eindhoven verkrijgbaar voor slechts €65,55. Bestel 'm nu bij Dierenziekenhuis Eindhoven.

|
Check op wormen en Giardia met de Wormbox
Check op wormen en Giardia met de Wormbox

Door je hond of kat regelmatig te ontwormen voorkom je heftige wormbesmettingen. Het kan echter zijn dat jouw huisdier juist meer of minder in aanraking komt met wormen. Als je hem dan elke 3 maanden ontwormd kan dat dus te weinig of te veel zijn.Om te bepalen hoe vaak je jouw hond of kat moet ontwormen kun je de ontlasting laten onderzoeken op wormen èn Giardia. Vanaf nu kun je dat zelf met onze Wormbox. Koop de Wormbox bij Dierenziekenhuis Eindhoven. Stuur wat ontlasting naar het laboratorium. Binnen een paar dagen volgt de uitslag. De Wormbox kost slechts € 37,50.

|
Nieuw: echoservice
Nieuw: echoservice

Bij Dierenziekenhuis Eindhoven maken we dagelijks echo's van uw dier. Het gaat dan met name om buikecho's. Om deze service aan te vullen komt dierenarts Anna Poldervaart vanaf donderdag 16 november maandelijks langs om echo's te maken van het hart. Daarnaast biedt zij ook de mogelijkheid om buikecho's te maken, zodat ook bijvoorbeeld niercysten of levershunts in beeld kunnen worden gebracht. Bekijk hier wanneer de echoscopiste aanwezig is. Maak een afspraak door te bellen 040-3040054 of mail naar info@dzeh.nl.

|
Konijnspreekuur RHD2 Maandelijks
Konijnspreekuur RHD2 Maandelijks

Om uw konijn te beschermen tegen het dodelijke RHD-virus kunt u bij ons onder andere terecht tijdens het entspreekuur. Dit entspreekuur organiseren wij elke laatste woensdag van de maand. Om uw konijn tegen RHD2 te vaccineren gebruiken we Filavac K C+V. Dit vaccin beschermt na één enting al binnen 7 dagen tegen dit virus en beschermt 6 tot 12 maanden De kosten zijn tijdens het spreekuur € 9,50 voor de Filavac vaccinatie, exclusief consult à € 35,50 (totaal dus € 45,00). Komt u buiten het entspreekuur dan betaalt u voor een individuele enting € 19,50 voor de enting en € 35,50 voor het consult (totaal dus € 55,00). Bekijk hier wanneer het entspreekuur weer wordt georganiseerd. Een afspraak maakt u via telefoonnummer 040-3040054.

|