Gratis gebitscontrole! De gezondheid van het gebit is belangrijk voor jouw huisdier. Daarom is een goede verzorging van de tanden van groot belang. De hele maand februari kun je een afspraak maken voor een gratis gebitscontrole. Tijdens deze afspraak wordt het gebit van je dier door een van onze professionals nagekeken. Je krijgt advies over hoe het gebit in goede gezondheid is te houden. Somds wordt er geadviseerd om een gebitsbehandeling te laten uitvoeren. Bij iedere gebitsbehandeling die je in februari afspreekt, krijg je een gebitsverzorgingsset ter waarde van maximaal €22,50 helemaal gratis. Maak nu een afspraak via ons afsprakenformulier of 040-3040054.

Dierenziekenhuis Eindhoven is per direct langer geopend op zaterdag. Daarmee zijn de dierenartsen van het dierenziekenhuis in Eindhoven uniek. Van maandag tot en met vrijdag is het dierenziekenhuis geopend van 8.30 tot 19.30 uur. Op zaterdag zijn de nieuwe openingstijden van 10.00 tot 17.00 uur. Voor een bezoek met uw dier kunt u via de website www.dzeh.nl/afspraak of telefonisch via 040-3040054 een afspraak maken.

Pagina 1 van 29 > >>

 
algemeen
   
 

Dierenartsen en team van Dierenziekenhuis Eindhoven

Het team van Dierenziekenhuis Eindhoven bestaat uit:
Dierenarts Bernard Valkenburg Dierenarts Stijn Peters
Bernard Valkenburg
Dierenarts
Stijn Peters
Dierenarts
Eline Das
Dierenarts
Anne van der Meulen
Dierenarts
Stijn Tegenbosch
Dierenarts
Moniek Roelen
Paraveterinair
Sophie Lubbers
Paraveterinair
Sanne van Kronenburg
Paraveterinair
Anke van Meelis
Paraveterinair
Mo van der Ploeg
Paraveterinair
Puck van den Heuvel
Paraveterinair
Natasja Duin
Paraveterinair

Bernard Valkenburg (dierenarts)

Dierenarts Bernard ValkenburgDierenarts Bernard Valkenburg behandelt vooral de dieren met ingewikkelde orthopedische problemen (ziekten aan de spieren en botten zoals heupdysplasie, elleboogproblemen, voorste kruisband letsel, groeipijnen en botbreuken), gebitsproblemen en reptielen. Ook beoordeelt hij de röntgenfoto's en voert hij orthopedische operaties uit in Dierenziekenhuis Eindhoven. Endoscopieën worden eveneens door hem gedaan. Met de endoscoop kan de slokdarm en de neus van binnen worden bekeken.

"Bon dia, (oftewel goedendag in het papiamentu), mijn naam is Bernard Valkenburg en ik ben een van de oprichters van Dierenziekenhuis Eindhoven."

"De aanhef van mijn verhaal hier heeft u te danken aan mijn werk als dierenarts te Bonaire. Ik heb daar ruim een jaar gewerkt met de "gewone" huisdieren zoals katten en honden, maar heb daar ook met veel plezier gewerkt met de ezeltjes in het Donkey Sanctuary van Marina en Ed Melis en de geitjes en paarden van de Bonerianen. Een geweldige ervaring mag ik wel zeggen, alleen kruipt het bloed waar het niet gaan kan, vandaar mijn overstap naar Eindhoven. Van Bonaire naar Eindhoven lijkt voor velen een vreemde stap, maar voor mij een logische. Ik ben continue op zoek naar uitdaging en het verbeteren van mijn diergeneeskundige kennis en vaardigheden, iets wat ik m'n hele leven wel zal blijven nastreven. De start van Dierenziekenhuis Eindhoven biedt deze mogelijkheden volop door het aanbieden van hoogwaardige diergeneeskunde. Oorspronkelijk ben ik een Eindhovenaar maar heb een lange tijd in Utrecht gewoond vanwege mijn studie."

"Andere passies naast de diergeneeskunde: Mijn kinderen, motoren, duiken en allerlei watersporten. Ik verveel me dus niet snel. Ik en ons hele team streven naar de best mogelijke zorg voor uw dier."

Tot ziens in onze kliniek!

Bernard Valkenburg

Stijn Peters (dierenarts)

Dierenarts Stijn PetersDierenarts Stijn Peters behandelt dieren met complexe acute en chronische internistische problemen (zoals maagdarmklachten, nierproblemen, leverfalen, ziekte van Cushing, suikerziekte/diabetes) en chronische huidklachten (voedingsallergie, atopie, onverklaarbare kaalheid). Daarnaast staat hij in Nederland en daarbuiten bekend om zijn kennis en kundigheid over konijnen, knaagdieren en andere bijzondere dieren als de wallaby en het stinkdier.

"Al op jonge leeftijd werd ik omringd door huisdieren. Het eerste diertje dat door mij verzorgd moest worden was de hamster Grijsje. Ik deed mijn best om hem te verzorgen, maar toch ontsnapte hij af en toe uit zijn kooi om in de bank te kruipen. Later volgde een ratje, schildpadden en vissen, waarvan alleen de laatste nooit in de bank gekropen is. Het verzorgen van al die dieren kostte heel wat tijd, maar ik had het er meestal graag voor over."

"Op latere leeftijd werd mijn dierenliefde omgezet in de wens om dierenarts te worden. Na het atheneum had ik het geluk om direct te mogen beginnen aan de studie diergeneeskunde in Utrecht. Tijdens mijn vierde jaar kreeg ik per ongeluk een eigen huisdier; Op een ochtend rende er een rode kat naar binnen het studentenhuis binnen. Na een paar dagen zoeken vonden we de eigenaar terug die 'een weekje op wintersport' ging. Maar wij mochten die tijd deze rode poes wel verzorgen. Inmiddels woont Poes - want zo hebben we haar genoemd - al enkele jaren bij ons en is ze mee verhuisd naar Helmond. De dierentuin werd pas compleet met nog twee andere katten en een lading cavia's."

"Om mijn ervaringen te delen met de rest van de wereld begon ik tijdens mijn studie een eigen website. Daarop deed ik verslag van mijn studie. Het leuke was dat ik af en toe een reactie kreeg van mensen die mijn verhalen gelezen hadden. Tijdens mijn studiejaren liep ik 3 maanden mee met de dierenarts van Artis in Amsterdam. Tijdens die periode moest een van de tijgerinnen regelmatig onder narcose. Een hele bijzondere ervaring om zo'n grote kat slapend naast je te hebben liggen. Maar het meest indrukwekkende was een olifant die onder narcose moest. Nadat de injectie ingespoten was viel 4 ton op z'n zij. Daarna was het haasten om te doen waarvoor iedereen was gekomen, het bijwerken van de hoeven van het beest."

"De meeste andere stage-adressen hadden wel iets te maken met bijzondere dieren. Natuurlijk is het bij mijn werk niet gebleven bij de behandeling van alleen honden en katten. Ook mijn kennis over konijnen en knaagdieren heb ik aardig verbreed. Inmiddels zijn er al vele konijnen en knaagdieren naar mij doorvverwezen en behandeld. Bij honden en katten houd ik mij graag bezig met de interne geneeskunde (waarbij het gaat om het functioneren van de verschillende orgaansystemen) en de huid."

Tot ziens in de kliniek!

Stijn Peters

Eline Das (dierenarts)

Dierenarts Eline Das is vanuit Amstelveen naar Eindhoven verhuisd. Zij richt zich zowel op de internistische als de chirurgische kant van de diergeneeskunde. Naast de behandeling van honden heeft zij zich ook gericht op de behandeling van katten en konijnen.

"Ik ben opgegroeid in Utrecht en heb als kind altijd geroepen dat ik later ‘iets met dieren’ wilde doen. Met beide ouders als huisarts werd mijn beroepswens dan ook al snel dierenarts. Als kind had ik een konijn, een hamster en later heel wat ratjes. Toen ik oud genoeg was om een hond uit te laten kregen we Bunji de Cavalier King Charles Spaniël. Dankzij Bunji kende ik dan ook al snel alle honden uit het park en leerde ik vanalles over de opvoeding en zorg van een hond. Toen Bunji wat ouder werd leek het mij zo leuk om er een tweede hond bij te nemen. Dit keer geen rashond maar een echte kruising. Het werd pup Rhocca die rondzwervend op de vuilnisbelt in Griekenland was gevonden. Van Rhocca heb ik vanalles mogen leren over gedragsproblemen, want dit buitenlandse hondje had een slechte socialisatieperiode gehad en dat had de nodige gevolgen. Daarnaast heb ik een aantal jaar konijnen opgevangen voor de Dierenbescherming. Sinds anderhalf jaar ben ik de trotse eigenaar van Jazzy en James twee hele leuke ondeugende Nederlandse Hangoor konijntjes."

"Tijdens mijn studie kon ik in Utrecht blijven wonen, maar al snel ging ik op kamers wonen. In het studentenhuis wisselde de samenstelling zo nu en dan, waardoor ik in totaal met 7 verschillende katten het huis heb mogen delen. Tijdens mijn studie heb ik me via Archaeopteryx (een verening voor studenten met interesse in Vogels en Bijzondere dieren) verdiept in de wereld van de bijzondere dieren. Ook heb ik stages gelopen bij het gedragscentrum van Martin Gaus en ben ik naar Spanje en Bosnië geweest om zwerfhonden en -katten te castreren en te steriliseren.” “Nu woon ik in Eindhoven en werk ik met veel plezier bij Dierenziekenhuis Eindhoven."

Tot ziens bij Dierenziekenhuis Eindhoven!

Eline Das

Anne van der Meulen (dierenarts)

In 2011 en 2012 liep Anne al stage bij Dierenziekenhuis Eindhoven. In 2015 studeerde zij af aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Na een jaar gewerkt te hebben bij een dierenartsenpraktijk in het midden van het land mocht zij vanaf maart 2016 het team van Dierenziekenhuis Eindhoven komen versterken. Ondanks een tijdelijke afwezigheid zet Anne van der Meulen zich op dit moment weer volledig in voor uw huisdieren.

 


Stijn Tegenbosch (dierenarts)

In 2016 is Stijn Tegenbosch afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Hij is sinds juni 2016 het team van Dierenziekenhuis Eindhoven komen versterken. In eerste instantie als vervanger, maar inmiddels is Stijn Tegenbosch een vast gezicht geworden in de praktijk.

 


Moniek Roelen (paraveterinair)

Paraveterinair Moniek Roelen ondersteunt de dierenartsen van Dierenziekenhuis Eindhoven bij alle dagelijkse taken. Zij is verantwoordelijk voor de bewaking van dieren die geopereerd worden en voor alle baliewerkzaamheden.

"Sinds 1 juli 2012 werk ik als paraveterinair bij Dierenziekenhuis Eindhoven. Paraveterinair is de benaming voor een opgeleide dierenartsassistente. Het heeft een aantal jaren geduurd voordat ik er achter kwam dat paraveterinair ‘het’ was voor mij. Maar het is echt het mooiste beroep dat er is, als je ‘iets’ met dieren wil doen. Je bent als paraveterinair heel divers bezig met alle patiënten die het ziekenhuis bezoeken. Van afspraak maken tot bloed afnemen, van röntgenfoto’s maken tot narcose bewaken."

"En als je dit geweldige beroep dan ook nog uit kan oefenen in een prachtige en gezellige werkomgeving dan kan het niet beter. Verder ben ik veel tijd bezig met mijn eigen beestenbende. Zo zijn daar 2 katten, 2 schapen, 2 eigen paarden, een aantal pensionpaarden en de hond. Vervelen komt dus niet voor. Zeker niet aangezien wij verder nog bezig zijn met het opknappen van ons huis."

Tot ziens bij Dierenziekenhuis Eindhoven

Moniek Roelen

Sophie Lubbers (paraveterinair)

Paraveterinair Sophie Lubbers ondersteunt het team van Dierenziekenhuis Eindhoven bij de dagelijkse werkzaamheden. Zij is verantwoordelijk voor alle baliewerkzaamheden en voor de verzorging van opgenomen dieren.

 


Sanne van Kronenburg (paraveterinair)

Paraveterinair Sanne van Kronenburg ondersteunt het team van Dierenziekenhuis Eindhoven bij de dagelijkse werkzaamheden. Zij is verantwoordelijk voor alle baliewerkzaamheden en voor de verzorging van opgenomen dieren.

 


Anke van Meelis (paraveterinair)

Paraveterinair Anke van Meelis ondersteunt het team van Dierenziekenhuis Eindhoven bij de dagelijkse werkzaamheden. Zij is verantwoordelijk voor alle baliewerkzaamheden en voor de verzorging van opgenomen dieren.

 


Mo van der Ploeg (paraveterinair)

Paraveterinair Mo van der Ploeg ondersteunt het team van Dierenziekenhuis Eindhoven bij de dagelijkse werkzaamheden. Zij is verantwoordelijk voor alle baliewerkzaamheden en voor de verzorging van opgenomen dieren.

 


Natasja Duin (paraveterinair)

Paraveterinair Natasja Duin ondersteunt het team van Dierenziekenhuis Eindhoven bij de dagelijkse werkzaamheden. Zij is verantwoordelijk voor alle baliewerkzaamheden en voor de verzorging van opgenomen dieren.

 

Deel deze pagina op: E-mailE-mail TwitterTwitter FacebookFacebook LinkedInLinkedIn


 
 
Laatste nieuws:
Februari: Gratis gebitscontroles!
Februari: Gratis gebitscontroles!

Gratis gebitscontrole! De gezondheid van het gebit is belangrijk voor jouw huisdier. Daarom is een goede verzorging van de tanden van groot belang. De hele maand februari kun je een afspraak maken voor een gratis gebitscontrole. Tijdens deze afspraak wordt het gebit van je dier door een van onze professionals nagekeken. Je krijgt advies over hoe het gebit in goede gezondheid is te houden. Somds wordt er geadviseerd om een gebitsbehandeling te laten uitvoeren. Bij iedere gebitsbehandeling die je in februari afspreekt, krijg je een gebitsverzorgingsset ter waarde van maximaal €22,50 helemaal gratis. Maak nu een afspraak via ons afsprakenformulier of 040-3040054.

|
Dierenziekenhuis Eindhoven langer geopend
Dierenziekenhuis Eindhoven langer geopend

Dierenziekenhuis Eindhoven is per direct langer geopend op zaterdag. Daarmee zijn de dierenartsen van het dierenziekenhuis in Eindhoven uniek. Van maandag tot en met vrijdag is het dierenziekenhuis geopend van 8.30 tot 19.30 uur. Op zaterdag zijn de nieuwe openingstijden van 10.00 tot 17.00 uur. Voor een bezoek met uw dier kunt u via de website www.dzeh.nl/afspraak of telefonisch via 040-3040054 een afspraak maken.

|
Inzicht met de iBowl
Inzicht met de iBowl

De iBowl is de slimste voerbak. Met de iBowl krijg je inzicht in de voeding van jouw dier. De iBowl houdt exact bij hoeveel jouw hond of kat eet. In combinatie met de FitLight en de Petalways app krijg je een goede balans tussen voeding en beweging. De iBowl is bij Dierenziekenhuis Eindhoven verkrijgbaar voor slechts €65,55. Bestel 'm nu bij Dierenziekenhuis Eindhoven.

|
Check op wormen en Giardia met de Wormbox
Check op wormen en Giardia met de Wormbox

Door je hond of kat regelmatig te ontwormen voorkom je heftige wormbesmettingen. Het kan echter zijn dat jouw huisdier juist meer of minder in aanraking komt met wormen. Als je hem dan elke 3 maanden ontwormd kan dat dus te weinig of te veel zijn.Om te bepalen hoe vaak je jouw hond of kat moet ontwormen kun je de ontlasting laten onderzoeken op wormen èn Giardia. Vanaf nu kun je dat zelf met onze Wormbox. Koop de Wormbox bij Dierenziekenhuis Eindhoven. Stuur wat ontlasting naar het laboratorium. Binnen een paar dagen volgt de uitslag. De Wormbox kost slechts € 37,50.

|
Nieuw: echoservice
Nieuw: echoservice

Bij Dierenziekenhuis Eindhoven maken we dagelijks echo's van uw dier. Het gaat dan met name om buikecho's. Om deze service aan te vullen komt dierenarts Anna Poldervaart vanaf donderdag 16 november maandelijks langs om echo's te maken van het hart. Daarnaast biedt zij ook de mogelijkheid om buikecho's te maken, zodat ook bijvoorbeeld niercysten of levershunts in beeld kunnen worden gebracht. Bekijk hier wanneer de echoscopiste aanwezig is. Maak een afspraak door te bellen 040-3040054 of mail naar info@dzeh.nl.

|
Konijnspreekuur RHD2 Maandelijks
Konijnspreekuur RHD2 Maandelijks

Om uw konijn te beschermen tegen het dodelijke RHD-virus kunt u bij ons onder andere terecht tijdens het entspreekuur. Dit entspreekuur organiseren wij elke laatste woensdag van de maand. Om uw konijn tegen RHD2 te vaccineren gebruiken we Filavac K C+V. Dit vaccin beschermt na één enting al binnen 7 dagen tegen dit virus en beschermt 6 tot 12 maanden De kosten zijn tijdens het spreekuur € 9,50 voor de Filavac vaccinatie, exclusief consult à € 35,50 (totaal dus € 45,00). Komt u buiten het entspreekuur dan betaalt u voor een individuele enting € 19,50 voor de enting en € 35,50 voor het consult (totaal dus € 55,00). Bekijk hier wanneer het entspreekuur weer wordt georganiseerd. Een afspraak maakt u via telefoonnummer 040-3040054.

|