Dinsdag 11 september organiseert Dierenziekenhuis Eindhoven samen met Betty Heideman een lezing over de rouwverwerking van kinderen bij het overlijden van een huisdier. Voor ouders is het goed om te weten hoe je zoiets aanpakt. Huisdieren zijn een belangrijk onderdeel van het gezien. Kinderen delen leuke en minder leuke ervaringen met hun dier. Als een dier overlijdt is een juiste aanpak van groot belang. Schrijf je nu in voor de lezing op www.dzeh.nl/lezing of 040-3040054.

24 augustus 2018

Lezing rouwverwerking

Vaak hebben kinderen nog geen ervaring gehad met het verlies van een naaste. Het overlijden van het huisdier kan een eerste kennismaking hiermee zijn. Kinderen spelen met het huisdier, ze lachen ermee en het dier biedt troost. Een verlies is dan erg moeilijk te accepteren. Een juiste reactie en begeleiding is ook van groot belang voor de verwerking.

We gaan verschillende onderwerpen bespreken om u zo goed mogelijk door het rouwproces te begeleiden:
-    Wat is het euthanasie proces
-    Wanneer spreken we van rouw
-    Hoe herken je rouw bij een kind
-    Hoe kun je het nieuws het beste vertellen
-    Hoe help je het verlies te verwerken

Geïnteresseerde van deze lezing kunnen zich aanmelden door te bellen naar tel. 040-3040054 of op de website www.dzeh.nl/lezing.

Datum en locatie

Dinsdag 11 september bij Dierenziekenhuis Eindhoven

Kosten: € 7,50 inclusief informatiematerialen en tegoedbon met waarde van € 7,50

Wafpas: gratis bij opwaardering van je Wafpas met € 25,-, inclusief informatiematerialen: Wafpas direct opwaarderen