7 mei 2018

Binnen Europa is bepaald dat honden en katten die reizen naar een ander land moeten zijn gevaccineerd tegen Hondsdolheid. Dat geldt zowel voor de viervoeter die een dagtrip maakt naar België of Duitsland, als voor de vakantieganger naar Frankrijk, Spanje of Italië. De enting tegen Hondsdolheid moet minimaal 21 dagen vóór vertrek zijn gezet en in het Europees Dierenpaspoort worden genoteerd. Eenmaal gevaccineerd is je hond of kat drie jaar lang beschermd tegen Hondsdolheid. Je hebt er dus een hele tijd geen omkijken naar.

In mei krijg je een gratis pipet bij een Hondsdolheid vaccinatie
(pipet werkt tegen vlooien, spoelworm en hartworm)

Voorkom ook hartworm, longworm, Leishmania en Babesia

Wij weten hoe belangrijk het is dat je hond of kat op tijd gevaccineerd is tegen Hondsdolheid. Heb je dit jaar plannen om met je dier Europa te verkennen, dan kun je het beste nu al een afspraak maken. Naast een controle op de juiste vaccinaties zullen we je ook advies geven over hoe je jouw huisdier in het land van bestemming beschermt tegen reisziekten. Je krijgt uitleg over hoe je voorkomt dat jouw hond of kat longworm of hartworm oploopt. Ook adviseren we je met welke middelen je de teken en insecten bestrijdt die Leishmania, Ehrlichia en Babesia overbrengen. Meer tips voor een goede voorbereiding kun je vinden op www.dzeh.nl/reizen. Wil je liever advies per land dan is er ook de vakantiewijzer op www.dzeh.nl/vakantie. Goede reis!

Maa nu een afspraak voor de vaccinatie tegen Hondsdolheid

Een afspraak voor de vaccinatie maak je via 040-3040054 of www.dzeh.nl/afspraak. Wordt jouw hond of kat gevaccineerd tegen Hondsdolheid in mei, dan krijg je een gratis pipet mee waarmee je dier een maand lang beschermd is tegen vlooien, spoelwormen en hartworm.