Plast jouw hond of kat heel veel? Doet hij kleine plasjes? Of heeft de urine een vreemde kleur? Laat dan een urine onderzoek uitvoeren. De hele maand januari kost dat onderzoek slechts € 15,- (normaal €36,30). De urine wordt standaard gecontroleerd op de aanwezigheid van eiwit, suiker en bloed. Daarnaast gebruiken we de Idexx Sedivue voor een geautomatiseerd onderzoek naar kristallen, blaasgruis en ontstekingscellen.

Helaas! Het ging wel heel erg snel. Zo snel zelfs dat alle gratis winterchecks zijn volgeboekt. We hebben dus helaas geen plek meer voor deze gratis onderzoeken. In februari is het wel mogelijk om het gebit van je huisdier gratis te laten controleren door een van de dierenartsen. Hierover volgt nog meer informatie.

Pagina 1 van 28 > >>

 
   
 

Dierenartsen en team van Dierenziekenhuis Eindhoven

Het team van Dierenziekenhuis Eindhoven bestaat uit:
Dierenarts Bernard Valkenburg Dierenarts Stijn Peters
Bernard Valkenburg
Dierenarts
Stijn Peters
Dierenarts
Eline Das
Dierenarts
Anne van der Meulen
Dierenarts
Stijn Tegenbosch
Dierenarts
Moniek Roelen
Paraveterinair
Sophie Lubbers
Paraveterinair
Sanne van Kronenburg
Paraveterinair
Anke van Meelis
Paraveterinair
Mo van der Ploeg
Paraveterinair
Puck van den Heuvel
Paraveterinair
Natasja Duin
Paraveterinair

Bernard Valkenburg (dierenarts)

Dierenarts Bernard ValkenburgDierenarts Bernard Valkenburg behandelt vooral de dieren met ingewikkelde orthopedische problemen (ziekten aan de spieren en botten zoals heupdysplasie, elleboogproblemen, voorste kruisband letsel, groeipijnen en botbreuken), gebitsproblemen en reptielen. Ook beoordeelt hij de röntgenfoto's en voert hij orthopedische operaties uit in Dierenziekenhuis Eindhoven. Endoscopieën worden eveneens door hem gedaan. Met de endoscoop kan de slokdarm en de neus van binnen worden bekeken.

"Bon dia, (oftewel goedendag in het papiamentu), mijn naam is Bernard Valkenburg en ik ben een van de oprichters van Dierenziekenhuis Eindhoven."

"De aanhef van mijn verhaal hier heeft u te danken aan mijn werk als dierenarts te Bonaire. Ik heb daar ruim een jaar gewerkt met de "gewone" huisdieren zoals katten en honden, maar heb daar ook met veel plezier gewerkt met de ezeltjes in het Donkey Sanctuary van Marina en Ed Melis en de geitjes en paarden van de Bonerianen. Een geweldige ervaring mag ik wel zeggen, alleen kruipt het bloed waar het niet gaan kan, vandaar mijn overstap naar Eindhoven. Van Bonaire naar Eindhoven lijkt voor velen een vreemde stap, maar voor mij een logische. Ik ben continue op zoek naar uitdaging en het verbeteren van mijn diergeneeskundige kennis en vaardigheden, iets wat ik m'n hele leven wel zal blijven nastreven. De start van Dierenziekenhuis Eindhoven biedt deze mogelijkheden volop door het aanbieden van hoogwaardige diergeneeskunde. Oorspronkelijk ben ik een Eindhovenaar maar heb een lange tijd in Utrecht gewoond vanwege mijn studie."

"Andere passies naast de diergeneeskunde: Mijn kinderen, motoren, duiken en allerlei watersporten. Ik verveel me dus niet snel. Ik en ons hele team streven naar de best mogelijke zorg voor uw dier."

Tot ziens in onze kliniek!

Bernard Valkenburg

Stijn Peters (dierenarts)

Dierenarts Stijn PetersDierenarts Stijn Peters behandelt dieren met complexe acute en chronische internistische problemen (zoals maagdarmklachten, nierproblemen, leverfalen, ziekte van Cushing, suikerziekte/diabetes) en chronische huidklachten (voedingsallergie, atopie, onverklaarbare kaalheid). Daarnaast staat hij in Nederland en daarbuiten bekend om zijn kennis en kundigheid over konijnen, knaagdieren en andere bijzondere dieren als de wallaby en het stinkdier.

"Al op jonge leeftijd werd ik omringd door huisdieren. Het eerste diertje dat door mij verzorgd moest worden was de hamster Grijsje. Ik deed mijn best om hem te verzorgen, maar toch ontsnapte hij af en toe uit zijn kooi om in de bank te kruipen. Later volgde een ratje, schildpadden en vissen, waarvan alleen de laatste nooit in de bank gekropen is. Het verzorgen van al die dieren kostte heel wat tijd, maar ik had het er meestal graag voor over."

"Op latere leeftijd werd mijn dierenliefde omgezet in de wens om dierenarts te worden. Na het atheneum had ik het geluk om direct te mogen beginnen aan de studie diergeneeskunde in Utrecht. Tijdens mijn vierde jaar kreeg ik per ongeluk een eigen huisdier; Op een ochtend rende er een rode kat naar binnen het studentenhuis binnen. Na een paar dagen zoeken vonden we de eigenaar terug die 'een weekje op wintersport' ging. Maar wij mochten die tijd deze rode poes wel verzorgen. Inmiddels woont Poes - want zo hebben we haar genoemd - al enkele jaren bij ons en is ze mee verhuisd naar Helmond. De dierentuin werd pas compleet met nog twee andere katten en een lading cavia's."

"Om mijn ervaringen te delen met de rest van de wereld begon ik tijdens mijn studie een eigen website. Daarop deed ik verslag van mijn studie. Het leuke was dat ik af en toe een reactie kreeg van mensen die mijn verhalen gelezen hadden. Tijdens mijn studiejaren liep ik 3 maanden mee met de dierenarts van Artis in Amsterdam. Tijdens die periode moest een van de tijgerinnen regelmatig onder narcose. Een hele bijzondere ervaring om zo'n grote kat slapend naast je te hebben liggen. Maar het meest indrukwekkende was een olifant die onder narcose moest. Nadat de injectie ingespoten was viel 4 ton op z'n zij. Daarna was het haasten om te doen waarvoor iedereen was gekomen, het bijwerken van de hoeven van het beest."

"De meeste andere stage-adressen hadden wel iets te maken met bijzondere dieren. Natuurlijk is het bij mijn werk niet gebleven bij de behandeling van alleen honden en katten. Ook mijn kennis over konijnen en knaagdieren heb ik aardig verbreed. Inmiddels zijn er al vele konijnen en knaagdieren naar mij doorvverwezen en behandeld. Bij honden en katten houd ik mij graag bezig met de interne geneeskunde (waarbij het gaat om het functioneren van de verschillende orgaansystemen) en de huid."

Tot ziens in de kliniek!

Stijn Peters

Eline Das (dierenarts)

Dierenarts Eline Das is vanuit Amstelveen naar Eindhoven verhuisd. Zij richt zich zowel op de internistische als de chirurgische kant van de diergeneeskunde. Naast de behandeling van honden heeft zij zich ook gericht op de behandeling van katten en konijnen.

"Ik ben opgegroeid in Utrecht en heb als kind altijd geroepen dat ik later ‘iets met dieren’ wilde doen. Met beide ouders als huisarts werd mijn beroepswens dan ook al snel dierenarts. Als kind had ik een konijn, een hamster en later heel wat ratjes. Toen ik oud genoeg was om een hond uit te laten kregen we Bunji de Cavalier King Charles Spaniël. Dankzij Bunji kende ik dan ook al snel alle honden uit het park en leerde ik vanalles over de opvoeding en zorg van een hond. Toen Bunji wat ouder werd leek het mij zo leuk om er een tweede hond bij te nemen. Dit keer geen rashond maar een echte kruising. Het werd pup Rhocca die rondzwervend op de vuilnisbelt in Griekenland was gevonden. Van Rhocca heb ik vanalles mogen leren over gedragsproblemen, want dit buitenlandse hondje had een slechte socialisatieperiode gehad en dat had de nodige gevolgen. Daarnaast heb ik een aantal jaar konijnen opgevangen voor de Dierenbescherming. Sinds anderhalf jaar ben ik de trotse eigenaar van Jazzy en James twee hele leuke ondeugende Nederlandse Hangoor konijntjes."

"Tijdens mijn studie kon ik in Utrecht blijven wonen, maar al snel ging ik op kamers wonen. In het studentenhuis wisselde de samenstelling zo nu en dan, waardoor ik in totaal met 7 verschillende katten het huis heb mogen delen. Tijdens mijn studie heb ik me via Archaeopteryx (een verening voor studenten met interesse in Vogels en Bijzondere dieren) verdiept in de wereld van de bijzondere dieren. Ook heb ik stages gelopen bij het gedragscentrum van Martin Gaus en ben ik naar Spanje en Bosnië geweest om zwerfhonden en -katten te castreren en te steriliseren.” “Nu woon ik in Eindhoven en werk ik met veel plezier bij Dierenziekenhuis Eindhoven."

Tot ziens bij Dierenziekenhuis Eindhoven!

Eline Das

Anne van der Meulen (dierenarts)

In 2011 en 2012 liep Anne al stage bij Dierenziekenhuis Eindhoven. In 2015 studeerde zij af aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Na een jaar gewerkt te hebben bij een dierenartsenpraktijk in het midden van het land mocht zij vanaf maart 2016 het team van Dierenziekenhuis Eindhoven komen versterken. Ondanks een tijdelijke afwezigheid zet Anne van der Meulen zich op dit moment weer volledig in voor uw huisdieren.

 


Stijn Tegenbosch (dierenarts)

In 2016 is Stijn Tegenbosch afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Hij is sinds juni 2016 het team van Dierenziekenhuis Eindhoven komen versterken. In eerste instantie als vervanger, maar inmiddels is Stijn Tegenbosch een vast gezicht geworden in de praktijk.

 


Moniek Roelen (paraveterinair)

Paraveterinair Moniek Roelen ondersteunt de dierenartsen van Dierenziekenhuis Eindhoven bij alle dagelijkse taken. Zij is verantwoordelijk voor de bewaking van dieren die geopereerd worden en voor alle baliewerkzaamheden.

"Sinds 1 juli 2012 werk ik als paraveterinair bij Dierenziekenhuis Eindhoven. Paraveterinair is de benaming voor een opgeleide dierenartsassistente. Het heeft een aantal jaren geduurd voordat ik er achter kwam dat paraveterinair ‘het’ was voor mij. Maar het is echt het mooiste beroep dat er is, als je ‘iets’ met dieren wil doen. Je bent als paraveterinair heel divers bezig met alle patiënten die het ziekenhuis bezoeken. Van afspraak maken tot bloed afnemen, van röntgenfoto’s maken tot narcose bewaken."

"En als je dit geweldige beroep dan ook nog uit kan oefenen in een prachtige en gezellige werkomgeving dan kan het niet beter. Verder ben ik veel tijd bezig met mijn eigen beestenbende. Zo zijn daar 2 katten, 2 schapen, 2 eigen paarden, een aantal pensionpaarden en de hond. Vervelen komt dus niet voor. Zeker niet aangezien wij verder nog bezig zijn met het opknappen van ons huis."

Tot ziens bij Dierenziekenhuis Eindhoven

Moniek Roelen

Sophie Lubbers (paraveterinair)

Paraveterinair Sophie Lubbers ondersteunt het team van Dierenziekenhuis Eindhoven bij de dagelijkse werkzaamheden. Zij is verantwoordelijk voor alle baliewerkzaamheden en voor de verzorging van opgenomen dieren.

 


Sanne van Kronenburg (paraveterinair)

Paraveterinair Sanne van Kronenburg ondersteunt het team van Dierenziekenhuis Eindhoven bij de dagelijkse werkzaamheden. Zij is verantwoordelijk voor alle baliewerkzaamheden en voor de verzorging van opgenomen dieren.

 


Anke van Meelis (paraveterinair)

Paraveterinair Anke van Meelis ondersteunt het team van Dierenziekenhuis Eindhoven bij de dagelijkse werkzaamheden. Zij is verantwoordelijk voor alle baliewerkzaamheden en voor de verzorging van opgenomen dieren.

 


Mo van der Ploeg (paraveterinair)

Paraveterinair Mo van der Ploeg ondersteunt het team van Dierenziekenhuis Eindhoven bij de dagelijkse werkzaamheden. Zij is verantwoordelijk voor alle baliewerkzaamheden en voor de verzorging van opgenomen dieren.

 


Natasja Duin (paraveterinair)

Paraveterinair Natasja Duin ondersteunt het team van Dierenziekenhuis Eindhoven bij de dagelijkse werkzaamheden. Zij is verantwoordelijk voor alle baliewerkzaamheden en voor de verzorging van opgenomen dieren.

 

Deel deze pagina op: E-mailE-mail TwitterTwitter FacebookFacebook LinkedInLinkedIn


 
 
Laatste nieuws:
Urine onderzoek slechts €15,-
Urine onderzoek slechts €15,-

Plast jouw hond of kat heel veel? Doet hij kleine plasjes? Of heeft de urine een vreemde kleur? Laat dan een urine onderzoek uitvoeren. De hele maand januari kost dat onderzoek slechts € 15,- (normaal €36,30). De urine wordt standaard gecontroleerd op de aanwezigheid van eiwit, suiker en bloed. Daarnaast gebruiken we de Idexx Sedivue voor een geautomatiseerd onderzoek naar kristallen, blaasgruis en ontstekingscellen.

|
Winterchecks VOL!
Winterchecks VOL!

Helaas! Het ging wel heel erg snel. Zo snel zelfs dat alle gratis winterchecks zijn volgeboekt. We hebben dus helaas geen plek meer voor deze gratis onderzoeken. In februari is het wel mogelijk om het gebit van je huisdier gratis te laten controleren door een van de dierenartsen. Hierover volgt nog meer informatie.

|
Nieuw: echoservice
Nieuw: echoservice

Bij Dierenziekenhuis Eindhoven maken we dagelijks echo's van uw dier. Het gaat dan met name om buikecho's. Om deze service aan te vullen komt dierenarts Anna Poldervaart vanaf donderdag 16 november maandelijks langs om echo's te maken van het hart. Daarnaast biedt zij ook de mogelijkheid om buikecho's te maken, zodat ook bijvoorbeeld niercysten of levershunts in beeld kunnen worden gebracht. De echoscopiste is weer aanwezig op donderdag 18 januari. Maak een afspraak door te bellen 040-3040054 of mail naar info@dzeh.nl.

|
Voordeel met je Wafpas
Voordeel met je Wafpas

Betaal vanaf nu je rekening bij Dierenziekenhuis Eindhoven met de Wafpas. Met deze betaalpas krijg je alleen maar voordeel. Zo kun je er tegoed opzetten. Elke keer dat je de Wafpas opwaardeert krijg je gratis extra tegoed. Of je kiest voor een gratis ontworming, vlooienbestrijding of enting. Jij bepaalt je eigen voordeel. Vraag nu een Wafpas aan op www.wafpas.nl en bespaar! Tot en met 30 november krijg je tot 20% extra tegoed!

|
Verslag Kerstdiner voor Honden
Verslag Kerstdiner voor Honden

Het allerleukste Kerstevenement van het jaar is weer voorbij: het Kerstdiner voor Honden. Op zondag 17 december bezochten meer dan 120 honden dit Eindhovense evenement op de Markt van Eindhoven. Zij genoten van een heerlijk feestmaal en de gezellige Kerstsfeer. Verslagen van het Kerstdiner voor Honden staan in het Eindhovens Dagblad van 18 december en online op ed.nl en omroepbrabant.nl. Bekijk ze hier.

|
Winnaar FD Gazelle Award 2017
Winnaar FD Gazelle Award 2017

Op donderdag 9 november staat het Evoluon in het teken van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Op die dag worden de FD Gazellen Awards van 2017 voor de zuidelijke provincies uitgereikt. Dierenziekenhuis Eindhoven is ook in het Evoluon aanwezig om een Award in ontvangst te nemen. Daarmee is het de eerste dierenartspraktijk van Nederland die een FD Gazellen Award ontvangt. Daarnaast is Dierenziekenhuis Eindhoven genomineerd voor een DAP Award. Op 20 november wordt uit de drie genomineerde dierenartsenpraktijken de winnaar geselecteerd aan de hand van een jurybezoek en stemmen.

|