Plast jouw hond of kat heel veel? Doet hij kleine plasjes? Of heeft de urine een vreemde kleur? Laat dan een urine onderzoek uitvoeren. De hele maand januari kost dat onderzoek slechts € 15,- (normaal €36,30). De urine wordt standaard gecontroleerd op de aanwezigheid van eiwit, suiker en bloed. Daarnaast gebruiken we de Idexx Sedivue voor een geautomatiseerd onderzoek naar kristallen, blaasgruis en ontstekingscellen.

Helaas! Het ging wel heel erg snel. Zo snel zelfs dat alle gratis winterchecks zijn volgeboekt. We hebben dus helaas geen plek meer voor deze gratis onderzoeken. In februari is het wel mogelijk om het gebit van je huisdier gratis te laten controleren door een van de dierenartsen. Hierover volgt nog meer informatie.

1 januari 2018

Bij Dierenziekenhuis Eindhoven maken we dagelijks echo's van uw dier. Het gaat dan met name om buikecho's. Om deze service aan te vullen komt dierenarts Anna Poldervaart vanaf donderdag 16 november maandelijks langs om echo's te maken van het hart. Daarnaast biedt zij ook de mogelijkheid om buikecho's te maken, zodat ook bijvoorbeeld niercysten of levershunts in beeld kunnen worden gebracht. De echoscopiste is weer aanwezig op donderdag 18 januari. Maak een afspraak door te bellen 040-3040054 of mail naar info@dzeh.nl.

Het is fijn als u als eigenaar aanwezig bent tijdens de echo. Uw hond of kat zal dit op prijs stellen en is dan veel rustiger. De echo kan dan gewoon worden uitgevoerd, zonder dat een slaapmiddel nodig is.

Na bespreking van het probleem en een lichamelijk onderzoek, begint het echo-onderzoek. Daarvoor leggen we het dier op de rug in een kussen, scheren we de haren van de buik weg en bedekken de buik met echogel om een goed beeld te krijgen. Het onderzoek duurt 30-45 minuten. Na afloop zullen alle bevindingen met u en dierenarts besproken worden.

De echoscopiste is weer aanwezig op donderdag 18 januari.

Nuchter en niet plassen

Voor een goede buikecho is het meest ideale dat uw dier 12 uur nuchter is. Eten mag dan niet, drinken mag wel. Is de blaas vol dan is deze goed te beoordelen. Laat uw hondniet uit enhaal de kattenbak weg.