Bij Dierenziekenhuis Eindhoven maken we dagelijks echo's van uw dier. Het gaat dan met name om buikecho's. Om deze service aan te vullen komt dierenarts Anna Poldervaart vanaf donderdag 12 oktober maandelijks langs om echo's te maken van het hart. Daarnaast biedt zij ook de mogelijkheid om buikecho's te maken, zodat ook bijvoorbeeld niercysten of levershunts in beeld kunnen worden gebracht. Maak direct een afspraak voor donderdag 12 oktober en bel 040-3040054 of mail naar info@dzeh.nl.

23 augustus 2017

Konijnenenting Filavac elke laatste woensdag

Om uw konijn te beschermen tegen het dodelijke RHD-virus kunt u bij ons onder andere terecht tijdens het entspreekuur. Dit entspreekuur organiseren wij elke laatste woensdag van de maand. Om uw konijn tegen RHD2 te vaccineren gebruiken we Filavac K C+V. Dit vaccin beschermt na één enting al binnen 7 dagen tegen dit virus en beschermt 6 tot 12 maanden De kosten zijn tijdens het spreekuur € 8,50 voor de Filavac vaccinatie, exclusief consult à € 34,50 (totaal dus € 43,00). Komt u buiten het entspreekuur dan betaalt u voor een individuele enting € 18,50 voor de enting en € 34,50 voor het consult (totaal dus € 53,00). Een afspraak maakt u via telefoonnummer 040-3040054.

Wij vaccineren uw konijnen graag tegen RHD-2 op een van de volgende data:

• Woensdag 30 augustus tussen 15.00 en 17.00 uur (kosten € 43,00 incl. onderzoek)
  • Woensdag 27 september tussen 15.00 en 17.00 uur (kosten € 43,00 incl. onderzoek)
  • Woensdag 25 oktober tussen 15.00 en 17.00 uur (kosten € 43,00 incl. onderzoek)

. Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden om verspreiding van ziekte te voorkomen:

• Neem géén bedding of hooi in de reismand. Een krant of handdoek is voldoende.
  • Is uw konijn ziek of eet deze niet dan vragen wij u dit telefonisch te melden, vóórdat u de praktijk betreedt.
  • Het is te adviseren uw konijn ook met de Nobivac Myxo-RHD te beschermen tegen Myxomatose en VHS1. De kosten voor deze vaccinatie bedragen aanvullend € 18,50
Zie voor meer informatie dit artikel.