Plast jouw hond of kat heel veel? Doet hij kleine plasjes? Of heeft de urine een vreemde kleur? Laat dan een urine onderzoek uitvoeren. De hele maand januari kost dat onderzoek slechts € 15,- (normaal €36,30). De urine wordt standaard gecontroleerd op de aanwezigheid van eiwit, suiker en bloed. Daarnaast gebruiken we de Idexx Sedivue voor een geautomatiseerd onderzoek naar kristallen, blaasgruis en ontstekingscellen.

Helaas! Het ging wel heel erg snel. Zo snel zelfs dat alle gratis winterchecks zijn volgeboekt. We hebben dus helaas geen plek meer voor deze gratis onderzoeken. In februari is het wel mogelijk om het gebit van je huisdier gratis te laten controleren door een van de dierenartsen. Hierover volgt nog meer informatie.

23 augustus 2017

Konijnspreekuur 31 januari

Om uw konijn te beschermen tegen het dodelijke RHD-virus kunt u bij ons onder andere terecht tijdens het entspreekuur. Dit entspreekuur organiseren wij elke laatste woensdag van de maand. Om uw konijn tegen RHD2 te vaccineren gebruiken we Filavac K C+V. Dit vaccin beschermt na één enting al binnen 7 dagen tegen dit virus en beschermt 6 tot 12 maanden De kosten zijn tijdens het spreekuur € 8,50 voor de Filavac vaccinatie, exclusief consult à € 34,50 (totaal dus € 43,00). Komt u buiten het entspreekuur dan betaalt u voor een individuele enting € 18,50 voor de enting en € 34,50 voor het consult (totaal dus € 53,00). Een afspraak maakt u via telefoonnummer 040-3040054.

Wij vaccineren uw konijnen graag tegen RHD-2 op een van de volgende data:

• Woensdag 31 januari 2018 tussen 15.00 en 17.00 uur (kosten € 43,00 incl. onderzoek)
  • Woensdag 28 februari tussen 15.00 en 17.00 uur (kosten € 43,00 incl. onderzoek)
  • Woensdag 28 maart tussen 15.00 en 17.00 uur (kosten € 43,00 incl. onderzoek)

. Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden om verspreiding van ziekte te voorkomen:

• Neem géén bedding of hooi in de reismand. Een krant of handdoek is voldoende.
  • Is uw konijn ziek of eet deze niet dan vragen wij u dit telefonisch te melden, vóórdat u de praktijk betreedt.
  • Het is te adviseren uw konijn ook met de Nobivac Myxo-RHD te beschermen tegen Myxomatose en VHS1. De kosten voor deze vaccinatie bedragen aanvullend € 18,50
Zie voor meer informatie dit artikel.